Index Vakbarát Hírportál

Libabőrös hangulat az argentin öltözőben

2017. október 11., szerda 15:41

Argentína az utolsó kvalifikációs napon, Lionel Messi mesterhármasával jutott ki a világbajnokságra úgy, hogy még hátrányban is volt az Ecuador elleni vb-selejtezőn.

A hangulat frenetikus volt a lefújás után, először a megkönnyebbülés volt a jellemző, az öltözőfolyosón az argentin futballszövetség elnöke, Claudio Tapia fogadta a kapitányt, Jorge Sampaolit és a játékosokat. Könnyezett, mikor Messit megölelhette. (Meglehetősen nagy volt a nyomás a március végén kinevezett futballvezetőn, ha nem nyernek, azzal ő máris megbukott volna.)

Az öltözőben aztán elkezdődött az ünneplés, énekelt a csapat és a stáb, ment a Soy argentino (Argentin vagyok) kezdetű nem hivatalos csapathimnusz. Ugráltak, mint az ultráik szoktak, és akadtak nonpíszí rigmusok is, amiben az újságírókat zaklatták. (Az argentin válogatott ugyanis haragban van a hazai újságírókkal.)

Bulit aztán maximum a repülőn tarthattak, már a legtöbben úton vannak vissza Európába a klubcsapatukhoz: Messi és Mascherano például szombat este Madridban, az Atletico ellen játszik bajnokit a Barcelonával.

Rovatok