Index Vakbarát Hírportál

Csányi hirtelen előhúzta Szalai Ádám kottáját

2017. október 18., szerda 11:15

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor a szövetség honlapján beszélt  Bernd Storck távozásáról.

A menesztés indoklása mellett azt is mondta: „Amennyiben a klubok és az utánpótlás-akadémiák nem fejlődnek, a

magyar játékosok nem tudnak komoly nemzetközi mérkőzéseken szerepelni, külföldi elitbajnokságokban tapasztalatot szerezni, akkor nem reális az előrelépés.”

2013 októberében Szalai Ádám, a Schalke akkori csatára a megsemmisítő amszterdami 1-8 után ült ki az újságírók elé, és a következőket mondta.

„Csak akkor leszünk jók, ha a játékosok topligákban futballoznak majd, és ugyanazt a teljesítményt áthozzák a válogatotthoz. Húsz éve nem neveltünk ki egy tehetséget sem. A játékosnevelésben nagyon le vagyunk maradva, a topligák fociját össze sem lehet hasonlítani a magyarral” – magyarázta Szalai a magyar futballkörnyezetben nem megszokott nyílt őszinteséggel. Pintér Attila az elsők között támadta meg.

A két nyilatkozat között négy év telt el. Az egyiket egy csatár mondta, a másikat az elnök, akinek a fejlődés folyamatát irányítania, felügyelnie, olykor koordinálnia kellene, mert minden eszköze megvan hozzá.

Sőt, minden topligás gondolat előfutára a miniszterelnök, Orbán Viktor volt még 2007-ben. Ő ötven topligás játékosról álmodozott. Szerinte hét-nyolc év alatt ez elérhető. A megoldást tehát tudta, az oda vezető utat nem.

Ezzel szemben a valóság: pillanatnyilag Gulácsi Péter az egyetlen topligásunk, ő kedden is ott állt a lipcsei kapuban. Mert Szalai Ádám sérült, Nagy Ádámot pedig eldobta a Bologna edzője, a korábbi olasz kapitány, Roberto Donadoni.

Rovatok