Index Vakbarát Hírportál

Két fiatal magyarral és egy másik olasszal küzd Trapattoni a magyar kispadért

2017. október 22., vasárnap 15:11

Giovanni Trapattoni szombaton menedzserén keresztül jelezte, hogy szívesen tárgyalna a magyar futballválogatott kedden megüresedett szövetségi kapitányi posztjáról.

"Legnagyobb meglepetésemre Giovanni Trapattoni menedzserétől kaptam egy levelet, amelyben jelezte, hogy a mester szabad, szívesen tárgyalna velünk" - mondta a szegedma.hu internetes oldalnak Bánki Erik, a magyar szövetség (MLSZ) elnökségi tagja. 

Bánki közölte, két megoldásban gondolkodnak, vagy tapasztalt külföldi trénert, vagy fiatal magyart kívánnak kinevezni az nemzeti csapat élére. Utóbbi esetén

név szerint említette Löw Zsoltot és Szabics Imrét.

A 78 éves Trapattoni olyan klubokat irányított, mint a Juventus, az Internazionale, a Bayern München, mindegyikkel nyert bajnoki címet, előbbi kettővel pedig nemzetközi kupákat is: a Juventusszal a BEK-et, a KEK-et, az Európai Szuperkupát és kétszer az UEFA-kupát is elhódította, a milánóiakkal pedig szintén az UEFA-kupában ért a csúcsra. Szövetségi kapitányként dolgozott hazájában és Írországban is. Az olaszokat a 2002-es vébén és a 2004-es Eb-n vezette. 2013-ban állt fel az írektől, azóta nem dolgozik.

Bánki Erik azt már korábban elárulta, hogy a portugál Paulo Sousa nem vállalja a magyar válogatott irányítását, illetve megkeresték a Budapest Honvéddal idén bajnok Marco Rossit, aki jelenleg a DAC-nál dolgozik. Sajtóhírek szerint az olasz tréner vállalná a feladatot, és a szlovák élvonalban harmadik helyen álló klubja is hajlandó lenne elengedni.

Ki legyen a kapitány?

  • 4993
    Trapattoni
  • 4380
    Marco Rossi
  • 2527
    Szabics Imre
  • 2048
    Löw Zsolt

A német Bernd Storck kedden közös megegyezéssel bontott szerződést az MLSZ-szel a sikertelen világbajnoki selejtezősorozat miatt. Ideiglenesen a novemberi két barátságos mérkőzésen, Luxemburg és Costa Rica ellen, Szélesi Zoltán lesz a szövetségi kapitány.

Rovatok