Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Pál a fiát is becserélte az EL-meccsen

2017. november 2., csütörtök 22:58 | aznap frissítve

A Hertha BSC az első győzelmét szerezte meg az Európa Liga csoportkör negyedik fordulójában. A berliniek az ukrán Zorja Luhanszkot győzték le 2-0-ra. Nem volt látványos meccs, de abból a szempontból mindenféleképp érdekes, hogy két Dárdai is bekerült a meccs jegyzőkönyvébe.  

Dárdai Pál csapata Davie Selke két góljával simán legyőzte a továbbjutásra álló ukrán csapatot, az edző pedig 80. percben pedig pályára küldte fiát, a mindössze 18 éves Dárdai Palkót, akinek ez volt az első meccse a Hertha felnőtt csapatában. Szép pillanat volt, a Hertha pedig sikerével és a Bilbao győzelmével még nyíltabbá tette az utolsó két fordulót.

Még egy olyan meccs volt, amelyen magyarnak szoríthattunk, ezen a Hapoel Beer-Seva 1-1-es döntetlent érte a Steaua, vagy új nevén a FCSB otthonában. Az izraeli bajnok jelenleg csak a harmadik a csoportjában, a cseh Plzen kiütéses győzelmével megelőzte a Hapoelt. Korhut Mihály végigjátszotta a meccset.

A Marseille kikapott Portugáliában, Evrát a meccs előtt állították ki, ahogy korábbi cikkünkben említettük. Fordulatos meccsen nyert kiütéssel az FC Köln a fehérorosz BATE ellen. A kölni vezetés után négy perc alatt kettőt lőtt a BATE, de aztán a Köln a második félidőben néggyel válaszolt. A német csapat ezen a meccsen több gólt lőtt, mint a Bundesliga 10. fordulójában eddig összesen.

Az Arsenal képtelen volt gólt lőni a Crvena zvezdának, a Lazio pedig a 92. percben lőtt góllal legyőzte a csak csereként beálló Balotellivel felálló Nice-t. A Lazio úgy tudott nyerni, hogy egyetlen egyszer sem rúgott kapura, a gólja öngólból esett. Ez is majdnem világcsúcs.

A negyedik forduló után biztosította helyét a legjobb 32 között az orosz Zenit, az Arsenal, valamint az olasz Lazio is.

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló

G csoport:

Az állás: 1. FCSB 10 pont, 2. Viktoria Plzen 6, 3. Hapoel Beer-Seva 4, 4. Lugano 3

H csoport:

Az állás: 1. (már továbbjutott) Arsenal 10 pont, 2. Crvena zvezda 5, 3. BATE Boriszov 4, 4. 1. FC Köln 3

I csoport:

Az állás: 1. Salzburg 8 pont, 2. Olympique Marseille 6, 3. Vitória Guimaraes 4 (4-5), 4. Konyaspor 4 (2-4)

J csoport:

Az állás: 1. Östersund 7 pont, 2. Zorja Luhanszk 6, 3. Athletic Bilbao 5, 4. Hertha BSC 4

K csoport:

Az állás: 1. (már továbbjutott) Lazio 12 pont, 2. Nice 6, 3. Zulte Waregem 4, 4. Vitesse 1

L csoport:

Az állás: 1. (már továbbjutott) Zenit 10 pont, 2. Real Sociedad 9, 3. Rosenborg 4, 4. Vardar Szkopje 0

Rovatok