Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztették a saját szurkolóját lekaratézó futballistát

2017. november 3., péntek 21:54

Az Olympique Marseille felfüggesztette labdarúgóját, Patrice Evrát, aki csütörtökön este, a Guimaraes elleni Európa Liga-találkozó előtt megrúgta saját csapata egyik szurkolóját. A francia klub pénteken este azt közölte, hogy a válogatott játékost beidézték egy kihallgatásra, ezt követően döntenek majd a további szankciókról.

Az 1-0-s portugál győzelemmel végződött EL-összecsapás előtt a francia együttest elkísérő drukkerek a futballistákat szidalmazták a pálya mellett, mire a 36 éves Evra az egyik szurkolót fejen rúgta.

Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt. Ezzel ő lett az Európa Liga első játékosa, akit pályára lépése előtt állítanak ki. A Marseille Evra nélkül, de 11 játékossal kezdte el a meccset.

2005-ben hoztak ilyen szabályt, hogy akit a kezdő sípszó előtt állítanak ki valamiért, akkor a piros lappal büntetett csapat 11 játékossal kezdheti a meccset, de amelyik büntetést kapott, elveszíti egyik cseréjét.

Az UEFA pénteken közölte, hogy vizsgálatot indít Evra ellen, aki egy meccset biztosan kihagy, de hosszabb eltiltásra is számíthat. Az esetleges további büntetésről a szervezet ellenőrző, etikai és fegyelmi bizottsága dönt majd jövő pénteki ülésén. (MTI)

Rovatok