Index Vakbarát Hírportál

Hogy én segítettem Pirlónak? Ne keverjük a szart a Nutellával

2017. november 7., kedd 20:02

Gennaro Gattuso az olasz Radio 24-nek nyilatkozott a pályafutását hétfőn befejező Andrea Pirlóról, az interjút a Football-Italia szemlézte. A két játékos az Ancelotti-féle AC Milanban és a világbajnok olasz válogatott középpályáján is együtt játszott – Gattuso harcolt, Pirlo varázsolt –, majd amikor Pirlóról Milánóban lemondtak, elment a Juventushoz, ahol Antonio Conte irányításával ismét csúcsformába lendült, és nyert még 4 bajnoki címet a torinóiakkal.

Gattuso nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy amikor Pirlót nézte játék közben, akkor legszívesebben szakmát váltott volna. Amikor pedig arról kérdezték, hogy mennyiben köszönheti Pirlo a sikereit annak, hogy ő a pályán végzett munkájával tehermentesítette, a középpályás ezt válaszolta:

Ne beszélj hülyeségeket, ne keverjük a szart a Nutellával.

"Senki sem ismeri nálam jobban, már az olasz U15-ös válogatottban együtt játszottunk, és aztán valamennyi korosztályos csapatban. Nemcsak a technikai tudása volt elképesztő, hanem a fizikális képességei is. Úgy futotta az ezer métereket edzésen, mint egy állat. Ez a képessége 38 évesen is megvolt."

Gattuso elmondta, hogy több, mint 20 éven át voltak csapattársak különböző csapatokban. "Ha meleg volt a helyzet, mindig neki adtam a labdát, nyugalmat adott, hogy ott van mellettem. Megértettem, hogy mi az én dolgom, a többit ő elintézte."

"Hogy milyen volt az öltözőben? Elnézést az anyukájától, de sokat szidtam, állandóan cukkolt, nagyon vicces volt. Többször ütöttem meg, mint Bud Spencer Terence Hillt."

A késői klubváltásáról, amikor Pirlo a Juventusba igazolt (ingyen!), Gattuso azt mondta, hogy nagy szerencséje volt Contéval, mert a Chelsea jelenlegi edzőjére jellemző kőkemény tréningek visszahozták a játékkedvét. Szerinte ez volt a titka, hogy 32 évesen új lendületet vett a karrierje.

Rovatok