Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona-edző Fair Play-díjas megjegyzéssel kezelte a nem gólt

2017. november 27., hétfő 15:33

Andrés Iniesta, az FC Barcelona futballistája szerint "a világon mindenki látta, csak pont azok nem, akiknek látniuk kellett volna", hogy csapattársa, Lionel Messi meg nem adott gólja szabályos volt a Valencia elleni vasárnapi rangadón.

"Kolosszális hiba volt. Mindenki tévedhet, de még én is láttam a középpályáról, hogy gól volt" - mondta Jordi Alba, aki az 1-1-re végződött találkozón a 82. percben a Barcelona egyenlítő gólját szerezte, éppen Messi csodás átadásából. "Ilyen nem fordulhatna elő, velünk pedig már az előző idényben is megtörtént a Betis ellen" - tette hozzá.

Messi a 30. percben, 0-0-nál, egyből, 17 méterről lőtt kapura, Neto, a hazaiak kapusa pedig ügyetlenül ért a labdához, amely a lábai között a gólvonalon túlra pattant, de Ignacio Iglesias Villanueva játékvezető nem ítélt gólt.

"Sok olyan helyzet van, amit a vidóbíró segítségével sem lehet egyértelműen eldönteni, de bízom benne, hogy az ehhez hasonlóknál azért segítene" - utalt arra Sergio Busquets, a katalánok középpályása, hogy a spanyol bajnokságban a következő idénytől alkalmazzák majd a videóbíró-technológiát, amit a Bundesligában és a Serie A-ban már használnak.

A spanyoloknál még gólkamera sincs, mint a Premier League-ben, ami segített volna megállapítani, hogy a labda átment a vonalon.

"Ez egy olyan fejlődési állomás, amelyre szükségünk van, és nemcsak a mostani gól miatt. A spanyol egyben a világ legjobbjai játszanak, a liga a világ legerősebb bajnoksága, így megérdemli, hogy a legjobb technikát alkalmazzák benne.

"Messi gólja egyértelmű volt" - reagált a barcelonai edző, Ernesto Valverde. A tréner ugyanakkor visszafogott maradt, sőt, ő hozta fel a sajtótájékoztatón, hogy csapatának a kilencedik fordulóban olyan gólt ítéltek meg a Málaga ellen, amely előtt a labda már elhagyta a pályát.

A Malaga ellen olyan gólt lőttünk, ami előtt kiment a labda.

Egyetérthetünk abban, hogy ez is olyan tiszta helyzet volt, hogy visszajátszásra sem volt szükség. Ennek ellenére még mindig ilyen szituációkban kötünk ki, a labda átmegy a vonalon, és azt nem veszik észre."

Az éllovas Barcelona a 13. forduló után megőrizte a négypontos különbséget a második helyen álló Valencia előtt, a harmadik Atlético Madriddal és a negyedik Real Madriddal szemben viszont nyolc pontra csökkent az előnye. (Index/MTI)

Rovatok