Index Vakbarát Hírportál

Egymeccses kapitány lett Rooneyék edzője

2017. november 29., szerda 17:50

Sam Allardyce, az angol futballválogatott volt szövetségi kapitánya lesz az Everton új vezetőedzője.

A liverpooli klub tájékoztatása szerint Allardyce szerdán, a csapat központjában írja alá a szerződését. A West Ham elleni esti bajnokin még David Unsworth ül a padon. A másodedző az előző vezetőedző, az október 23-án menesztett Ronald Koeman után ideiglenesen irányította az Evertont.

Sam Allardyce tavaly 67 napig volt az angol válogatott szövetségi kapitánya, de miután korrupciós botrányba keveredett, lemondott. Egyetlen meccsen irányította a csapatot, Szovákiában, utolsó perces győzelemnél.

A 63 éves edző az angol élvonalban legutóbb a Crystal Palace-t irányította, de miután az együttes a 14. helyen végzett a Premier League-ben, a két és fél évre szóló szerződéséből csak felet töltött el a csapatnál, és a nyáron távozott.

Az Everton tizenhárom mérkőzésen 12 pontot gyűjtött eddig a 2017/18-as bajnokságban, és a 17. helyen áll a Premier League-ben. Mindössze két ponttal előzi szerda esti ellenfelét, a már kieső helyen álló West Hamet.

Az Európa Liga csoportkörében is szereplő - de már kiesett - liverpooli csapat legutóbbi tizenkét tétmeccséből egyet tudott megnyerni, három döntetlen mellett nyolcszor kikapott. (MTI/Index)

Rovatok