Index Vakbarát Hírportál

Aggódnak a spanyolok: Nagyon bonyolult csoportba kerültünk

2017. december 1., péntek 19:05

A futball-világbajnoki címre esélyes válogatottak szövetségi kapitányai értékelték a péntek délutáni sorsolást, miután kiderült, hogy csapatuk milyen csoportellenfeleket kapott a 2018 nyári tornára. 

"Sportszakmai szempontból nagyon érdekes ellenfelekkel találkozunk. A csoportban szeretnénk lerakni a címvédésünk alapjait. Ez a célunk." - mondta Joachim Löw, a címvédésre készülő német válogatott szövetségi kapitánya. A németek a mexikóiakkal, a svédekkel és a dél-koreaiakkal kerültek egy csoportba. 

A spanyolok megkapták Portugáliát, Iránt és Marokkót. "Nagyon bonyolult csoportba kerültünk, amelyben a legjobbunkat kell majd nyújtanunk. Ami a portugál válogatottat illeti, az aktuális Európa-bajnokról, nagyszerű futballisták alkotta, fantasztikusan megszervezett együttesről van szó. A legmagasabb szintről beszélünk" -  mondta Julen Lopetegui, a spanyol nemzeti csapat szakvezetője. 

Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya azt emelte ki: számára a legfontosabb, hogy csapata folyamatosan fejlődjön és minél stabilabban futballozzon. "Ellenfeleink mind topcsapatok, ezért szerepelhetnek a világbajnokságon" - mondta. Ők Svájcot, Costa Ricát és Szerbiát kapták. 

Az angol válogatott a tunéziai, a panamai és a belga csapattal találkozik. Gareth Southgate szövetségi kapitány az ellenfelekkel szembeni pozitív statisztikák ellenére óvatosságra intett: "korábban volt, hogy előre leírtunk csapatokat, majd kikaptunk tőlük".

Didier Deschamps, a franciák szakvezetője a következőket mondta, miután kiderült, hogy csapata az ausztrálokkal, a peruiakkal és a dánokkal került össze."Klasszikus válasszal kezdem: lehetett volna rosszabb is. Egyébként mindegy, hogy milyen csoportba kerülünk, a francia válogatottnak tovább kell jutnia a nyolcaddöntőbe, és elsőként kell végeznie a négyesében. Komoly ambíciókkal, egyúttal a szükséges alázattal utazunk majd el a világbajnokságra" - ígérte.

(MTI)

Rovatok