Index Vakbarát Hírportál

97. perces büntetőt és az ABBA-tizenegyeseket is túlélték Guardioláék

2017. december 20., szerda 00:11

Az Arsenal és a Manchester City jutott az angol Ligakupa, jelenlegi nevén Carabao-kupa elődöntőjébe kedd este.

A Manchester City egészen kiváló bajnoki mérlege után a Ligakupát sem vette félvállról, igaz a kezdőcsapatban több olyan játékos kapott helyet – mint például az ukrán Oleh Zircsenko – a Leicester City ellen, aki a bajnoki meccseken kevesebb lehetőséghez jut.

Ennek ellenére fölényben volt a City, bár a hazai pályán játszó Leicesternek is akadt helyzete. A vezető gól egy csodálatos manchesteri akció végén született. Ilkay Gündögan száguldott végig a pályán, majd remekül ugratta ki Bernardo Silvát, aki kötényben gurított a hálóba. Mindez a 26. percben történt.

Ahogy közeledett a meccs vége, a Leicester egyre agresszívabban rohamozott, hiába, de mikor a bíró 8 percet hosszabbított, új esélyhez juttatta Vardyékat. Éltek is vele, épp a csereként beállt csatár, véleményes büntetőből.

Demarai Gray rogyott össze az őt nem szabálytalanul nyomasztó Kyle Walker előtt, a bíró megette, befújta a 96. percben. Vardy biztosan berúgta a 97.-ben, jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás.

Majd mivel az állás nem változott, a tizenegyesek. Amiket az új rendszer szerint, az ABBA-rendszerben lőttek, vagyis az egyik csapat kezdte, aztán a másik kétszer jött.

A City kezdte, és a Leicester utolsó két rúgójáig mindenki be is lőtte a maga 11-esét. Ekkor jött újra Vardy, aki mellérúgta. A csapat másik sztárjának, Rijad Mahreznek be kellett rúgnia, hogy életben maradjanak, de lövését védte Claudio Bravo. A City így 4-3-ra megnyerte a szétlövést, és a négy közé jutott.

A másik meccsen az Arsenal végig fölényben játszott a Tottenhamet kiverő West Ham ellen, végül – ahogy az előző körben – egy góllal nyert, és már szintén elődöntős. Danny Welbeck az első félidő 42. percében döntötte el a meccset.

A másik két negyeddöntő szerdán lesz, majd a kupa januárban folytatódik.

Ligakupa, negyeddöntők

Arsenal-West Ham 1-0 (1-0)

Leicester-Manchester City 1-1, (0-1, 1-1), ti. 3-4

Rovatok