Index Vakbarát Hírportál

Észreveszi, mi a gond ezzel a büntetővel?

2018. január 8., hétfő 17:58

Az Arsenal vasárnap első meccsén kiesett az idei FA-kupából, amikor a Nottingham Forest hazai pályán 4-2-re legyőzte. Jó meccs volt, a Forest 3-2-re vezetett, amikor a 84. percben a második büntetőt is befújta neki Jon Moss játékvezető.

Az Evertontól kölcsönkapott Kieran Dowell állt oda, be is rúgta, ám rögtön lehetett érezni, valami nem stimmelt a lövéssel. Az Arsenal-játékosok azonnal körülvették Mosst, két ujjukkal mutogatták, Dowell kétszer ért a labdához, mielőtt az elérte volna a kaput, így a büntető szabálytalan.

Moss kiment a partjelzőjéhez konzultálni, de megadta a gólt.

Ami persze valóban nem volt szabályos, ugyanis a visszajátszáson, ha nehezen is, de kivehető, hogy Kieran bal lábával a jobbra rúgta a labdát. A jobb, amivel kitámasztott, ugyanis megcsúszott, így a labda útjába került, amikor az a balról már útban volt a bal felső sarok felé. A második érintés miatt ment nem sarokra, hanem középre a labda.

Az Arsenal-drukkerek a balszerencsét kárhoztatták, mert Angliában hétfő este mutatkozik be a videóbíró (VAR), pont az FA-kupában, a Brighton-Crystal Palace-meccsen. (Másodszor szerdán, az Arsenal-Chelsea Ligakupa-elődöntőn vetik be.)

Annyira azért nem érdemes sopánkodniuk az arsenalosoknak - amint az a fenti linken látható -, közel sem biztos, hogy videóról leleplezték volna a bírók Dowell esetét.

Az előző szezon végén, májusban Angliában történt már hasonló, akkor a leicesteres Rijad Mahrez kétérintős büntetőjét kiszúrta a bíró a Manchester City elleni bajnokin, és érvénytelenítette.

Rovatok