Index Vakbarát Hírportál

70 milliós védővel vigasztalódik Guardiola

2018. január 24., szerda 15:27

Alexis Sanchezt elhappolta az orra elől José Mourinho és a Manchester United, de a Manchester City edzője nem csügged, vesz egy középhátvédet még januárban, méghozzá nem is bagóért, hanem 70 millió euróért - állítja az El Correo bilbaói újság.

Ebből már kitalálható, hogy az Athletic Bilbao egyik futballistájáról van szó: Aymeric Laporte tart Angliába. A francia védő 23 éves, évek óta alapember a Bilbaóban, ebben a szezonban húszból csak egy bajnokin nem játszott.

Guardiola az Otamendi-Stones-Kompany-Mangala-sort akarja vele erősíteni, az utóbbi hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy nem bírják a terhelést: a Liverpool négyet rúgott a Citynek, a másodosztályú Bristol hármat két meccsen.

Laporte-ot már rég óta figyeli a legtöbb topcsapat, a Citynek az sem mellékes, hogy játszhat tavasszal a Bajnokok Ligájában is.

Az ESPN is úgy tudja, az egyesületek megegyeztek, a City utalja Laporte kivásárlási árát, 65 millió eurót és még 5 millió nevelési költséget, így a klubváltás legkésőbb a jövő hét közepéig megtörténik.

Rovatok