Index Vakbarát Hírportál

A meglepetések atombombája: a Leganes kiverte a Real Madridot

2018. január 24., szerda 23:40 | aznap frissítve

Csütörtökön 1-0-ra verte idegenben egy 89. percben szerzett góllal a Real a Leganest a Spanyol Kupa negyeddöntőjének első meccsén. Azt írtuk, sajnálhatja a kiscsapat, mert így idegenben le kell győznie a Realt, ha tovább akar jutni, és az szinte biztosan nem fog sikerülni.

Tévedtünk, sikerült: Real Madrid-Leganes 1-2. Több idegenben lőtt góllal a spanyol bajnokság legkisebb csapat jutott az elődöntőbe, ami tavaly előtt került fel történetében először az első osztályba. (Első szezonjában épp nem esett ki, 17. lett, most 13. a ligában.)

A meccset a Real nem kezdte rosszul, de a 10. perc után a vendégeknél volt többet a labda, talán mondhatni, ők irányítottak. Mindenesetre nem adták fel, veszítenivalójuk nem volt, támadtak. Meg is lett az eredménye a 31. percben: Achraf csínbe adta Nachónak, Javier Eraso lecsapott a passzra, kilépett, és jó 20 méterről védhetetlenül kilőtte a jobb felsőt. Casilla kapus nem érte el a labdát.

Ezekből a nevekből már sejthető, hogy Zidane edző újra pihentette a Real legjobbjait, nem volt Bale és Cristiano Ronaldo, Casemiro és Kroos; Modric a padon kezdett. Benzema, Asensio, Isco és Sergio Ramos viszont a kezdőbe került.

A szünetig nem sok vizet zavart a Real, utána viszont alig két perc alatt egyenlített. Lucas Vazquez ugratta ki Benzemát, aki ügyesen alábökött a labdának, a kivetődő kapus fölött a hálóba lőtt, 1-1.

Ezzel a Madrid állt továbbjutásra ismét. De csak alig 10 percig.

Szögletet rúghatott a Leganés, Theo Hernandez lemaradt Gabriel Piresről, aki középről a hálóba stukkolt. 1-2 az 55.-ben, már a Leganés állt továbbjutásra.

Rengeteg ideje maradt a Realnak, egyetlen gólra volt szükségük. Hamar jött Modric is, de jó 30 perc alatt csak egy igazi ziccerük akadt: Benzema a 81.-ben tökéletes visszagurított labdát kapott, de pont a kapust találta el.

Az utolsó 10 percben és a hosszabbítás 3 percében hokicsapatként állt fel a Real, védekezett a Leganés, de komolyabb helyzet nélkül sikerült kihúzniuk. Egy kósza Mayoral-fejes volt jó helyzetből, de az is eléggé mellé ment.

A Leganes megtartotta a 2-1-et, és bekerült a Spanyol Kupa legjobb négy csapata közé, ahol ott van még a Sevilla és a Valencia. Csütörtökön a Barcelona 0-1-es hátrányból kezd a Nou Campban az Espanyol elleni visszavágón.

A Real a szezonban negyedszer kapott ki hazai pályán, a bajnokságban a Betis és a Villarreal 1-0-ra, a Barcelona 3-0-ra győzte le. A második évben búcsúzik a kupából a nyolc között, tavaly a Celta verte ki. A bajnokságban negyedik a Real, 19 pontra a vezető Barcelonától, így a BL látszik az utolsó esélynek. Ott februárban a PSG-vel játszanak a nyolcaddöntőben, az első meccs Madridban lesz, a márciusi visszavágó Párizsban.

Említettük, hogy a Sevilla és a Valencia is elődöntős: a Sevilla kedden tök simán verte 3-1-re az Atleticót, a Valencia viszont tizenegyesekkel ment tovább az Alaves ellen.

2-1-es vezetéssel mentek Vitoriába, a meccs a 73. percig 0-0-ra állt. Akkor Munir fejjel vezetést szerzett a hazaiaknak, de csak négy percig voltak továbbjutók, Santi Mina egyenlített.

A 86.-ban közelről vágott be egy lecsorgó labdát Ruben Sobrino, jöhetett a hosszabbítás.

A Valencia két ziccert hibázott, mindkétszer szépet védett Sivera, az Alaves-kapus. Gól nem esett, jött a szétlövés. Itt az Alaves két tizenegyesét kifogta a Valencia cserekapusa, Jaume, az utolsó méterekkel fölé ment, míg a valenciások közül csak Kondogbia hibázott. A Valencia ment tovább.

Sorsolás péntek délben a Leganésszel, a Valenciával, a Sevillával és a Barcelona-Espanyol nyertesével.

Rovatok