Index Vakbarát Hírportál

A felkészülési meccsen is úgy kell játszani, mintha BL-döntő lenne

2018. január 25., csütörtök 12:39

A Nemzetek Ligája sorsolása után a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens tartott sajtótájékoztatót. A C divízióba került magyar csapat a finnekkel, az észtekkel és a görögökkel játszik majd. Magyarország akkor juthat ki az Európa-bajnokságra, ha megnyeri csoportját az NL-ben, és az utána következő rájátszásban is nyerni tud.

„Szoros lesz a csoport, sok múlhat az utolsó két mérkőzésen, lehet, hogy a finnek elleni zárótalálkozón múlik minden, a szurkolók ezeken az összecsapásokon sokat segíthetnek" - idézte Leekenst az MTI.

„A görög erős, ám hullámzó teljesítményt mutató együttes. Játékosai technikásak, többen topligákban játszanak, és számunkra jelentős hátrány, hogy a hazai mérkőzésünk zárt kapus lesz" - utalt arra a szankcióra, amellyel az európai szövetség (UEFA) a 2015 szeptemberi, Románia elleni Eb-selejtezőn tapasztaltak miatt büntette meg a magyar szövetséget. - „Nem vagyok túl boldog, hazai pályán a játékosok szeretnének bizonyítani és visszanyerni a szurkolók kegyeit, ráadásul így a stadionban nem lesz jó atmoszféra. Ezért aztán dupla erőfeszítés kell a játékosoktól, hogy a nehéz helyzetben is sikerre vigyék a meccset."

„Minden lehetőséget meg kell ragadnunk az előre lépésre, ezért semmiféle különbséget nem szabad tenni a sorozatok, az Eb-selejtezők vagy a Nemzetek Ligája között, sőt a felkészülési mérkőzéseken is úgy kell pályára lépni, mintha BL-döntő lenne." – idézte az MLSZ Twittere Leekenst.

A kapitány elmondta a szerdai sorsolás után már egyeztetett az ellenfelek képviselőivel, és megkezdték a videós elemzéseket is.

Rovatok