Index Vakbarát Hírportál

Will Grigg tűzbe jött: enbéhármas verte ki Guardioláékat

2018. február 20., kedd 00:10

Hétfőn játszották az FA-kupa ötödik fordulójának utolsó meccsét, ahol a Manchester City óriási meglepetésre kikapott a harmadosztályú Wigan Athletic otthonában, így az előző fordulóból is bravúrosan továbbjutó kiscsapat lesz majd ott a negyeddöntőben.

Pedig a City nem vette félvállról a mérkőzést, szinte csak náluk volt a labda, de igazán jó helyzetet nem tudtak kidolgozni. Az első igazán érdekes megmozdulás nem is egy lövés lett, hanem egy csúnya szabálytalanság, Delph páros lábbal rúgta fel Powert az első félidő hosszabbításának első percében. A bíró először sárga lapért nyúlt, de aztán meggondolta magát, és pirosat mutatott fel Delphnek. Jól tette, egyértelműen pirosat ért a fault.

Emberhátrányba került tehát a City, amit Guardiola és játékosai sem igazán tudtak feldolgozni, a félidő lefújása után még a folyosón is hevesen vitatkozott a Wigan menedzserével. Illetve lökdösődött, ha csak ketten vannak ott, nem tudni, meddig fajul a dolog, de volt, aki szétválassza őket.

Az emberhátrány sem változtatott a meccs képén, a második félidőben tovább folytatódott, amit addig is láttunk, a Citynél volt a labda, a Wigan védekezett. Egészen a 79. percig, mikor egy hiba után Will Grigghez került a labda, aki nem is hibázott, megszerezte a vezetést a hazaiaknak, gyönyörűen lőtte ki a bal alsót.

A West Hamnek rúgott két gólja után lényegében megint meccset nyert csapatának, ráadásul hét góllal egyelőre ő az FA Kupa idei kiírásának gólkirálya.

Will Grigg's on fire - Will Grigg tűzbe jön

Emlékeznek még az Eb-re 2016-ból? És a fantasztikus északír közönségre, ami az emlékezetes "Will Grigg's on fire" kezdetű rigmussal szurkolta ki válogatottja nyolcaddöntőjét, igaz Grigg egy percet se játszott a tornán.

A City egyébként a 84. percben kiegyenlített, de a bíró úgy ítélte meg, hogy túl hamar végezték el a szabadrúgást, visszarendelte a labdát, meg hát a gól lesről is esett, úgyhogy végképp jó, hogy nem adták meg.

Bár a bíró négy percet mutatott, de majdnem ötöt hosszabbított, a Citynek nem sikerült betalálnia. A Wigan sorozatban harmadik FA Kupa-meccsükön verte meg a Cityt, 2013-ban a döntőben, 2014-ben a negyeddöntőben, most a nyolcaddöntőben.

Az öröm persze óriási volt Wiganben, a hagyományok szerint a drukkerek befutottak a pályára hőseiket ünnepelni. Sergio Agüero kicsit lökdösődött is az egyik szurkolóval, de szerencsére őt is sikerült lefogni.

Guardiola csapata kiesett, de Ligakupa-döntőt játszik, a BL-ben kvázi ott van a nyolc között bázeli győzelme után, a bajnokságot pedig kilométernyivel vezeti.

A Wigan pedig tovább reménykedhet, a nyolc között a Southamptont fogadja a kupában.

Rovatok