Index Vakbarát Hírportál

Zidane: Nincs B-tervünk

2018. február 28., szerda 08:51

Öt győzelem után meglepő vereséget szenvedett a Real Madrid az Espanyol otthonában, a spanyol bajnokság kedd esti meccsén. A hazai, katalán csapat a 93. percben szerezte a mindent eldöntő gólt. Természetesen sokan a Real francia edzőjének, Zinedine Zidane-nak a véleményére volt kíváncsi, aki elsősorban azzal kezdte a mondandóját, hogy nem érdemeltek vereséget.

„Nagyon jó első félidőt játszottunk – mondta a sajtótájékoztatón Zidane – csak a gól hiányzott a játékunkból. A második félidőben már jóval gyengébben ment a játék, ettől függetlenül nem volt benne az Espanyol gólja a meccsben. De a futball ilyen, az utolsó pillanatban jön egy gól és vesztesen kell elhagyni a pályát.”

Arra kérdésre, hogy nem érzi-e, hogy a Real egyre gyengébben szerepel Zidane azt mondta, semmi oka ezt gondolni, hiszen ez egy olyan meccs volt, amelyen nyerni kellett volna, csak éppen nem a csapata rúgta a győzte s gólt.

A felforgatott összeállítással kapcsolatban azt fejtetti ki, hogy neki nincs B-terve, van egy 25 fős kerete, amelyből éppen az játszik, aki a formája miatt odafér a kezdő tizenegybe, aki viszont kifut a pályára, annak a maximumot kell adni, de ezzel szerinte most sem volt semmi baj.

Zidane tagadta, hogy feszültség lenne az öltözőben a veresége miatt: „Semmi oka, hogy így legyen, sok lehetőségünk volt, nekünk nem jött be, az Espanyolnak ilyen. Megyünk tovább, ilyen futball.”

Az örök téma, Gareth Bale is szóba került, akit végén cserélt le Zidane, vele kapcsolatban azt mondta, hogy ha rúg három gólt, akkor most a zsenialitásáról írnának, neki sem ment jó, így a kritikát kapja, de nem érzi, hogy negatív irányban kilógott volna a sorból.

A Real Madrid, amely 14 pontos hátrányban, a harmadik helyen áll a bajnokságban, szombaton Getafét fogadja, majd kedden Párizsban, a PSG ellen játszik Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágót, az első meccsen 3-1 volt a Real javára.

Rovatok