Index Vakbarát Hírportál

Dani Alvesnek nem fáj Astori halála

2018. március 6., kedd 11:21

Olaszországban elég nagy felzúdulást keltett Dani Alves nyilatkozata, akit a keddi PSG-Real Madrid előtt kérdeztek meg Davide Astori haláláról. A párizsiak jobbhátvédje az alábbi monológgal felelt.

"Nekem nem fáj különösebben (a halála), mert nem ismertem, nem voltunk barátok. De az egész PSG együttérzését fejezi ki a családnak, ami elvesztette őt. Sajátos módon látom a világot, úgy gondolom, mindenkinek küldetése van az életben, és ha ezzel végez, egy másik helyre kerül. Talán ő már megtette, amit meg kellett tennie ezen a kaotikus világon, és egy jobb helyre került. Remek személyiség volt, aki megérdemli, hogy emlékezzünk rá. De úgy gondolom, hogy naponta hal meg milliónyi gyerek, és az nem kelt ekkora felzúdulást. Az ő haláluk ugyanolyan fontos, mint ez. És mindannyian csak átutazóban vagyunk ezen a világon, amikor eljön az időnk, nekünk is mennünk kell. Sajnálom a családját, ami elvesztette őt. A mi, a kollégái helyzete nem vethető össze a családja helyzetével, ami igazán közel állt hozzá."

D. Alves nyilatkozata

  • 10737
    Rendben van
  • 2325
    Gáz

Dani Alves személyesen nem ismerte Astorit, de egyszer biztosan találkoztak, 2016. augusztus 20-án, a Juventus-Fiorentina bajnokin mindketten a kezdőben voltak, Alves a Juvéban, Astori a Fiorentinában. Mindketten végig is játszották a meccs mind a kilencven percét.

Két klub is visszavonultatja Astori számát

A Fiorentina és a Cagliari futballklub is visszavonultatja a vasárnap elhunyt Davide Astori mezszámát. A két egyesület kedden jelentette be Twitter-oldalán, hogy többé egy játékosuk sem viselheti a 13-as mezt. A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában egyperces gyászszünettel kezdődnek a meccsek a héten, az udinei ügyészség pedig vizsgálatot indított Astori halála miatt. A hatósági boncolásra kedden kerül sor. Astorit szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó Szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése csütörtökön lesz a Szent Kereszt templomban (Basilica di Santa Croce).

Davide Astori, a Fiorentina 31 éves csapatkapitánya, 14-szeres olasz válogatott futballista vasárnap, álmában halt meg.

Rovatok