Index Vakbarát Hírportál

Botrányos elődöntő után a Bayern az új edzője ellen játssza a kupadöntőt

2018. április 19., csütörtök 00:08

A bajnok Bayern München után az Eintracht Frankfurt jutott a Német Kupa döntőjébe.

A Frankfurt szerda este a szerb Luka Jovic oxizós góljával győzött a Schalke 04 otthonában. A hazaiak a hajrában emberelőnyben futballoztak, mert a 78. percben beálló Gelson Fernandest a 81. percben, hosszú videózás után kiállította a bíró. Elsőre csak sárgát adott neki, aztán visszanézte, és pirosra módosított. Jogosan, a játékos tényleg durván letaposta ellenfele bokáját.

Hat percet hosszabbított a végén a játékvezető, és Franco Di Santo a 93. percben kiegyenlített, de Robert Hartmann kezezés miatt nem adta meg a gólt. Óriási hiba volt, az ismétlés megmutatta, Di Santo mellkassal vette át a labdát. De még nagyobb hiba volt, hogy a bíró vissza sem nézte az esetet, bár megtehette volna. Felfoghatatlan, hogyan lehetett annyira biztos, hogy ilyen kritikus helyzetben ne használja a videót.

Mindezt azok után, hogy az eddigi legnagyobb videókabarét épp a Bundesligában, hétfőn követte el egy kollégája.

A döntőt május 19-én rendezik a berlini Olimpiai Stadionban. A két csapat eddig egyszer, 2006-ban találkozott egymással a kupadöntőben, akkor 1-0-ra a Bayern győzött. Az Eintracht tavaly is döntős volt, és 2-1-re kikapott a Borussia Dortmundtól.

De ami a legjobb a párosításban:

az Eintracht edzője, Nico Kovac a nyártól a Bayern edzője lesz, utoljára ül majd a frankfurtiak kispadján Berlinben.

(Index/MTI)

Német Kupa, elődöntő:
Schalke 04-Eintracht Frankfurt 0-1 (0-0)
    kedden játszották:
Bayer Leverkusen-Bayern München 2-6 (1-2)

Rovatok