Index Vakbarát Hírportál

Simeone 10 hőse megfogta Wengert

2018. április 26., csütörtök 23:43

Csütörtök este lejátszották az Európai Liga elődöntőinek odavágóit:

A londoni klasszikus lett, miután a spanyolok jobbhátvédjét, Sime Vrsaljkót a 10. percben kiállította a bíró. Már a 2. percben megkapta első sárgájat, a 10.-ben a másodikat, mindkét lap jogos volt.

Arsenal vs Atletico Madrid 1-1 Vrsaljko RED CARD

Két perc múlva edzőjének, Diego Simeonénak is mennie kellett, olyan hevesen reklamált egy elmaradt Arsenal-sárgát, hogy Turpin játékvezető a tribünre zavarta. Simeone az Arsenal-VIP tetejéről, állva nézte végig a meccset ezek után.

Diego Simeonét elküldi a bíró a padtól - Arsenal-Atletico

Vagyis azt, hogy az Arsenal egykapuzik 80 percen át. Az Atletico hősien védekezett egészen a 61. percig, amikor Griezmann a saját tizenhatosán akart bőrözni, a labda elakadt, a következő Wilshere-beadásból Lacazette a kapuba bólintott. Nagy passz volt, a csatár iszonyú magasra felment, szép gólt fejelt, 1-0.

Arsenal vs Atlético Madrid 1-0 Goal Lacazette

Az Arsenal továbbra is támadott, de igazi ziccert nem tudott összehozni, az Atleti pedig tette, amit talán a legjobban tud, védekezett. Egészen a 81. percig, amikor egy óriási indításra Griezmann startolt rá. Nem állították lesre - Monreal beragadt -, Koscielny pedig saját magát rúgta fejbe a labdával, ami a francia elé pattant. Elsőre még védte a lövését Ospina, de a kipattanót az elcsúszó Mustafi felett külsővel a léc alá helyezte. 1-1.

Griezmann Arsenal-Atletico 1-1

Ramseynek volt még egy nagy fejese a hajrában, de Oblak az ujja hegyével kiszedte, óriásit védett.

Maradt az 1-1 ami az Atleticónak kedvez a visszavágóra. Egészen hősies eredmény Arsene Wenger csapata ellen. Ez volt egyébként Wenger utolsó hazai európai kupameccse és utolsó előtti hazai meccse Arsenal-edzőként, a szezon végén 22 év után leköszön.

detailed

A Marseille-Salzburg sokkal simább volt, Thauvin már az első negyedóra végén gólt fejelt. Igaz véletlenül, de a saját karjára bólintotta a labdát, ami nem megy be a kéz nélkül, de a bíró vétlennek ítélhette, mert megadta a gólt. Már ha látta egyáltalán. 1-0.

GOL THAUVIN O.MARSELLA vs SALZBURGO (1-0)

Payet a második félidőben is leosztott egy gólpasszt, az érkező Clintot szolgálta ki tökéletesen, aki átvette, majd közelről a bal alsóba helyezte a labdát. 2-0.

Marseille vs Salzburg 2-0 - Goal by Clinton N'Jie

A Marseille magabiztosan utazik Ausztriába, ezt a visszavágót is jövő csütörtökön játsszák.

detail

Rovatok