Index Vakbarát Hírportál

Eljárást indított Buffon ellen az UEFA

2018. május 13., vasárnap 08:23

Miután a Juventus emlékezetes körülmények között, egy utolsó percben megítélt büntetővel kiesett a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Gianluigi Buffon egy hasonlóan emlékezetes interjúban elmondta véleményét a játékvezetőről. A Juventus kapusa, akit a tizenegyes megadását követő tiltakozásáért a meccset vezető Michael Oliver kiállított, többek közt azt mondta, hogy aki egy ilyen büntetőt megad, annak szemetes van a szíve helyén, illetve hogy aki ennyire nem tudja kezelni a nyomást, az üljön inkább a lelátóra a családjával.

Az UEFA május 11-én közzétett híre alapján az európai szövetségnél nem értékelték Buffon túlzott őszinteségét, illetve a kiállítása előtti szituációt is vizsgálnák. A közelmény szerint az UEFA fegyelmi eljárás indított a kapusnak egyből felmutatott piros lap, illetve az általános magatartási szabályok megsértése miatt.

Az eset még április 11. történt, utána azt nyilatkozták az illetékesek, hogy vizsgálatot indítanak a további eljárás szükségességének megállapításáról. Tartott egy ideig, míg eldöntötték a dolgot, a tárgyalásra pedig további heteket kell várni, a fegyelmi bizottság május 31-re tűzte ki az időpontot.

Ami azért vicces, mert így egész jó eséllyel 10 nappal azt követően lesz a tárgyalás, hogy Buffon lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését a Juventusban és visszavonult. Bár a 40 éves kapuslegenda hivatalosan még nem nyilatkozott a jövőjéről, de messze ez a legvalószínűbb forgatókönyv, és ha mégis folytatná, akkor is szinte kizárt, hogy ezt Európában tegye.

Nyitókép: Buffon reklamál a Olivernél (VI Images / Getty Images Hungary)
 

Rovatok