Index Vakbarát Hírportál

Magyar csatár szomorította el Orbán Viktort

2018. május 21., hétfő 19:43

11. alkalommal rendezték meg a felcsúti utánpótlástornát, a hazaiaknak csak nem akar összejönni az első győzelem.

Ötödik döntőjét is elveszítette a felcsúti Puskás Suzuki Kupán a Puskás Akadémia. Orbán Viktor akadémiája 2008 óta próbálkozik rendületlenül azzal, hogy megszerezze az első helyet, de idén hiába verte a brazil Flamengót és a Bayern Münchent, a 2x30 perces döntőben nem bírt a belga Genkkel.

A belgák első gólját egyébként a 2002. novemberében született Németh András fejelte (a képen balra), aki korábban a Vasas utánpótlásában is megfordult, onnan szerződtette a belga bajnokság élvonalához tartozó klub. Németh a Real Madrid valamint a Honvéd kapuját is bevette a csoportmeccseken.

A magyar korosztályos válogatott tagja egyébként.

Az M4 a félidőben megszólaltatta a miniszterelnököt, aki örült annak, hogy sikerült bejutni a fináléba, és áthámozták magukat az eddigi riválisokon. "El vagyunk átkozva, de bízom benne, hogy ez megtörhet." Orbán a futballkoncepciója és maga a felcsúti akadémia aGuardian figyelmét is felkeltette már. 

Hiába várta a fordulatot, nem jött, mert a fordulás után egy bal oldali szabadrúgás után Ardjouma csúsztatott saját kapujába, mögötte Németh is jól érkezett a labdára.

Komáromi emelése visszahozta a reményt a hajrára, a belga kapus (Seppe) azonban nagyot védett egy szabadrúgásnál. Az ezt követő szögletre Ásványi kapus is előrement, de erre ráfizetett, mert a kontrát befejezték a belgák, 40 méterről vette célba az üres kaput Limbombe, és a kapufa besegítette a labdát a kapuba. 

A belgák történetükben először lettek győztesek.

"Minden nagyon jól működött. Óriási megtiszteltetés ezt a tornát megnyerni"

- mondta Németh a meccs után a sportcsatornának.

Puskás Suzuki Kupa, Felcsút:

Rovatok