Index Vakbarát Hírportál

Befér a Videoton a BL-kiemeltek közé, nagy a harc Albániával

2018. május 23., szerda 08:21

A Videoton, ha vasárnap legyőzi a bajnoki címvédő Honvédot, akkor három év után ismét bajnok lesz, és most már azt is egyre tisztábban látni, hogy a következő évi Bajnokok Ligája kiírásban befér a kiemeltek közé.

16 kiemelt lesz, eggyel kevesebb, mint tavaly. Az első körben elvérző bajnok ugyanakkor átkerül az EL-be, ami előny, mert tavaly a Honvéd a vesztes párharc után azonnal búcsúzott, most legalább kap még két meccset. 

A lengyel Legia bajnoki aranyával újabb hely kelt el a jobbak közt, mivel viszont Albániában az UEFA által 10 évre eltiltott - bunda - Skenderbeu lesz a befutó, ez a kizárás kedvezően érinti a Vidit.

Az albán második helyezett Kukësi ugyan hajszálra olyan együtthatóval (4,25) rendelkezik, mint a magyar csapat, azonosságnál a legutóbbi idény számít. Az pedig a Videotonnak kedvező, mert az előző szezonban a Bordeaux kiverése a legjobbkor jött.

Szlovéniában még nem tudni, hogy az Olimpia Ljubljana (2,90) vagy a Maribor (22,50) kerül ki győztesen a párharcból, a tavaly csoportkörös Maribor két fordulóval a vége előtt kétpontos hátrányban van. Épp a hétvégén csapott össze a két klub, és hazai pályán kapott ki a Maribor.

Bár igazából mindegy is, melyikük lesz aranyérmes, mivel az albán résztvevőt minimálisan előzi Nikolic csapata. A walesi bajnokkal 2015-ben egyébként összefutott a Vidi, hosszabbításban ki is verte, az UEFA-listán viszont már előtte van a félamatőr csapat.

Ez a jelenlegi állás:

A Ferencvárosnak nincs esélye a BL-ben a jobbak közé kerülni, és az Európa Liga első körében sem. A Fradi annak ellenére, hogy az előző négy szezonban elérte a nemzetközi kupaindulást, mindössze 2,50-es értékig jutott el.

Rovatok