Index Vakbarát Hírportál

A kirúgott edző hívta fel a DVTK-tulaj figyelmét a pénznyúlásra

2018. május 24., csütörtök 10:41

A DVTK tulajdonosa, Leisztinger Tamás kemény szavakkal vázolta fel a szurkolóknak, hogy mi történik a klubjában, egyben a magyar labdarúgásban.

Tízezer eurót kap a játékos, és abból nyolcat vissza kell osztania edzőnek, menedzsernek, sportigazgatónak.

Bódog Tamás, az áprilisban menesztett vezetőedző a Nemzeti Sportban reagált.

"Rosszulesett, amikor Leisztinger Tamás erről beszélt, nem lehet tudni ugyanis, kikre utalt és hogy pontosan mire gondolt. A jelenséggel én is találkoztam, és felhívtam a tulajdonos figyelmét arra, itt egyszerűen lehúzás folyik, becsapják őt – de ő azt válaszolta, tisztában van vele, és nem zavarja. Szerettem volna tenni ez ellen, de erre támogatás nélkül nem nagyon lehetett esélyem."

Azt is hozzátette, Leisztinger nem volt elégedett azzal, hogy a játékosok sokat keresnek, és keveset tesznek érte. Bódog az egész fizetési, premizálási rendszert át akarta alakítani, végül mégis neki kellett távoznia.

Nem érti, mire gondolt a tulajdonos, amikor az erőnlétet kritizálta, hiszen a két legutóbbi bajnokin sokat játszottak emberhátrányban a kiállítások miatt, a kondícióval viszont nem volt semmi probléma. Orvos mérte fel a játékosokat, és azt állapította meg, soha ilyen jó állapotban nem volt senki.

Úgy véli, túl sok energiáját emésztette fel, hogy nemcsak edző volt, hanem szakmai igazgató is, segítséget pedig nem kapott.

Rovatok