Index Vakbarát Hírportál

Kifütyülték Gündogant a német szurkolók

2018. június 9., szombat 10:16

Péntek este 2-1–re verte a szaúdiakat a német válogatott, így október óta először tudtak nyerni, de Ilkay Gündogan számára annyira nem volt élvezetes a meccs, a német szurkolók ugyanis kifütyülték a játékost, aki május közepén Mesut Özillel együtt a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott a török választási kampány londoni állomásán – írja az ESPN.

Ugyan az incidens után Joachim Löw szövetségi kapitány is erős szavakkal bírálta, hogy Özil és Gündogan német labdarúgóként asszisztálnak az Európában egyre inkább csak diktátornak látott Erdogannak, a meccs után nemtetszését fejezte ki a szurkolók viselkedésével kapcsolatban.

Senkinek nem jó, ha egy válogatott játékossal így bánnak. Mit kéne még tennie Ilkaynak?

– mondta Löw, kiemelve, hogy csak egy képről van szó, politikai állásfoglalást nem tett a játékos. Hozzátette azt is, hogy a játékos múlt héten a sajtónak is beszélt az ügyről, ahol megerősítette, támogatja a német eszméket, hiszen ott nőtt fel, a családja és a barátai is ott vannak, úgyhogy most már tovább lehetne lépni a témáról.

Az egész azért különösen érdekes, mert a válogatott koordinátora, Oliver Bierhoff pont a meccs előtt szólította fel arra a szurkolókat, hogy támogassák a csapatot, és tekintsenek a jövőbe, de a jelek szerint ennek sok haszna végül nem volt.

Özil továbbra is térdsérülésével bajlódik, nem is lépett pályára pénteken, úgyhogy ő megúszta a kifütyülést.

Rovatok