Index Vakbarát Hírportál

Cech öngólkísérlettel hozta a frászt mindenkire

2018. augusztus 12., vasárnap 18:57

Győzelemmel indult a lehetséges címvédés felé Pep Guardiola és a Manchester City: a spanyol edző korábbi spanyolországi riválisát, a most már az Arsenalt irányító Unai Emeryt verte csapatával 2-0-ra, az első gólt Raheem Sterling szerezte az első negyedóra végén egy távoli lövéssel.

Ezzel Guardiola megőrizte makulátlan mérlegét a korábbi Sevilla-edző ellen, a korábbi 10 mérkőzésen hatszor győzte le, és négyszer ikszelt ellene.

A gól után a City – amely többek között Kevin de Bruynét, Gabriel Jesust és Leroy Sanét is a kispadra tette csak az idénynyitóra – kicsit visszavette a tempót, de így is sikerült majdnem duplájára növelniük az előnyüket, amikor az Arsenal-kapus Petr Cech kis híján öngólt szerzett. A City-letámadás alatt elvégzett kirúgásnál elég csúnyán eltörte a labdát, jobbra szerette volna kitenni a védőhöz, ehelyett centiken múlt, hogy öngólt lőjön.

Pár perccel később Cech nagyot védett egy a jobb alsóra tartó lapos szabadrúgásnál, majd a 63. percben Sergio Agüero megindulásánál is bravúrral védett, de egy újabb csavarás végül kifogott rajta, és Bernardo Silva lövésével már 2-0-ra nőtt a City előnye. A portugál játékos a szezonbeli első lövésével talált be.

Emery 1986 óta az első Arsenal-edző lett, aki vereséggel kezdett a bajnokságban, akkor a csapatot márciusban átvevő Steven Burternshaw kapott ki.

Eredmény

Korábban

Rovatok