Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák lehet a Vidi nagy dobása őszre

2018. augusztus 15., szerda 09:41

Három fordulót sikerrel vett a Vidi a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ezzel elérte, hogy innen bármi történik az AEK Athén ellen, legalább az Európa Liga-csoportkörben ott lesznek. A három BL-selejtezőkörért, illetve az EL-főtábláért minimum 1,3 milliárd forintnak megfelelő pénzdíjat kapnak, az igazi főnyeremény viszont természetesen a BL-csoportkör lenne, amiért önmagában 5 milliárd forintot kaszálhatnának.

A Vidi az első selejtezőkörben a Dudelange legyőzésével 280 ezer eurót, a másodikban a Ludogorec kiejtésével 380 ezer eurót, míg kedden a Malmö kiverésével 480 ezer eurót nyert. Az AEK elleni playoff-körért kiesés esetén 5 millió euró jön, plusz, amit még a csoportkörért kapnak: az EL-ben 2,92 millió eurós, a BL-főtábla pedig 15,25 millió eurós bevételt jelentene ez számukra. Ha nincs meg a BL-főtábla, akkor is 3 milliárd forint körül kaszálhatnak.

A bevétel helye már meg is van, legalábbis a Vidi vezetőedzője, Marko Nikolic a keddi siker után arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy komoly igazolásokat terveznek.

Három-négy, de akár öt új labdarúgót is el tudok képzelni. Külföldi és magyar játékosokat is szeretnénk szerződtetni – idézi az NSO Nikolicot, aki szerint augusztus végén még könnyedén találnak megfelelő játékosokat olyanokat,

akik nem találtak klubot vagy nem szerettek volna Magyarországon játszani, őket most könnyebb idecsábítani.

A sejtelmes kiszólás szinte egyértelműen a továbbra is klub nélkül levő Dzsudzsák Balázsra utalhat, aki kivárhatott, hogy meddig jut a Vidi, mielőtt döntött volna a folytatásról. Az NB I. neki, és külföldi játékosoknak sem biztos, hogy annyira vonzó, egy BL- vagy EL-csoportkör viszont már egészen más helyzet, sokkal jobb alternatíva, mint egy átmeneti év bárhol.

Dzsudzsák Balázs korábban a Fradi edzésein készült, de a Vidi több BL-selejtezőjén is felbukkant a lelátón.

A Vidi augusztus 22-én, szerdán 21 órától fogadja a BL-selejtező playoffkörében az AEK Athént a Groupama Arénában, a visszavágót 28-án rendezik majd Athénban.

Update: Cikkünk első verziójából kimaradt a playoffkörért járó 5 millió eurós bónusz.

Rovatok