Index Vakbarát Hírportál

Ma zár az olasz átigazolási piac, egyelőre csak a Milan aktív

2018. augusztus 17., péntek 14:06

Péntek este nyolc órakor zár Olaszországban az átigazolási piac, de egyelőre csak az AC Milan aktív. Két-két játékos érkezését és távozását jelentette be ma hivatalosan a csapat, illetve több olasz lap is arról írt, hogy a piros-feketék megszerezhetik a 120 millió euróra taksált Sergej Milinkovic-Savicot a Laziótól. 

Távozott a Milantól Gianluca Lapadula és Carlos Bacca. Mindkét csatár kölcsönben játszott tavaly, várható volt, hogy nem lesz maradásuk.

Lapadula a Genoában futballozott és sikerült is meggyőznie az észak-olaszországi klub vezetőit, akik 11 millió eurót fizettek érte. Hasonlóan járt Bacca is, aki a Villarealban bizonyított, de a játékjogáért mindössze 7 millió eurót fizet a spanyol csapat (2015-ben még 30 millióért vette meg a Milan).

A Milan azonban nem csak eladott, de vásárolt is a két klubtól.

A Genoától Diego Laxalt érkezett 14 millió euróért cserébe: a középpályás 32 meccsen játszott tavaly, három gólt és három gólpasszt jegyzett. A Villareal pedig 25 millió euróért cserébe megvált a jobbszélső Samu Castillejótól, aki az előző szezonban 30 meccsen hat gólt és hét gólpasszt szerzett a spanyol bajnokságban.

Továbbá többlap is arról ír, hogy a piros-feketék megszerezhetik Sergej Milinkovic-Savicot a Laziótól. A Milan ajánlata állítólag egy 40 millió eurós kölcsönszerződés 80 millió eurós kötelező vásárlási opcióval, míg a játékos 4,5 millió eurót kereshetne új csapatában. A Milan sportigazgatója, Leonardo azt nyilatkozta, nem is tárgyaltak a szerb játékossal. Leonardo szerint azért sem lehetséges Milinkovic-Savic leigazolása, mert vele nem tudnák betartani a FIFA pénzügyi fair play előírásait.

Rovatok