Index Vakbarát Hírportál

Remekelt a videobíró a Milan-Roma rangadón

2018. augusztus 31., péntek 23:10

Izgalmas, szabálytalan és szabályos gólokban egyaránt gazdag mérkőzést játszott egymással az AC Milan és az AS Roma a Serie A harmadik fordulójának nyitómérkőzésén. Az első félidőt a milánóiak uralták, a második a vendég Romáé volt, végül a 94. percben döntött a Milan javára a csereként beálló Patrick Cutrone.

Nem a legjobb formában léptek pályára a csapatok péntek este a San Siróban. A Milan kétgólos előnyből kapott ki Nápolyban az előző fordulóban, a Roma pedig hiába szerezte meg már a második percben a vezetést az Atalanta ellen, a mérkőzés után a 3-3-as döntetlennek is örülhetett. 

Az első félidő a Milané volt, sokkal aktívabb és veszélyesebb volt a Románál: ha kicsit pontosabbak a hazai támadók, két-három góllal is vezethetett volna a milánói csapat az első félóra után. A kihagyott helyzetek azonban most nem bosszulták meg magukat, Franck Kessié találata után 1-0-s előnnyel mehettek szünetre a piros-feketék.

A második félidő elején rögtön változtatott Eusebio Di Francesco: háromról négyvédős hadrendbe állította a csapatát, a védő Ivan Marcano helyére pedig behozta a korábbi Milan-támadó Stephan El Shaarawyt. A taktikai változtatások jót tettek a Romának, a vendégek átvették az irányítást, egy szöglet után pedig Federico Fazio egyenlített.

Ezután már a Milan is magasabb fokozatba kapcsolat, egy rövid időre a vezetést is megszerezte:

Gonzalo Higuaín lépett ki két védő között és fejezte be higgadtan az akciót. A Roma-játékosok azonban lest reklamáltak, a bíró visszanézette az esetet, majd visszafújta a találatot:

Higuaín ugyanis pár centivel előrébb volt a leshatárnál.

Jó döntés volt, maradt az 1-1-es állás. Nem sokkal később azonban megint a videobíróé volt a főszerep, bár ezúttal a Milan javára döntött: a romás Steven N'Zonzi ugyanis kétszer is kézzel ért a labdához, mielőtt a 78. percben a kapuba kotorta volna a labdát.  

A döntetlen a hazaiaknak lett volna rosszabb, Gennaro Gattuso ezért kettőt is cserélt az utolsó 10 percben, Patrick Cutronét és Samu Castillejót is a pályára küldte. A húzás bejött, a 20 éves Cutrone értékesítette Higuaín remek passzát a 94. percben, megszerezve ezzel a Milan első győzelmét a Serie A 2018/19-es szezonjában.

Három forduló után a Roma négy-, az eggyel kevesebbszer játszó Milan három ponttal áll a bajnoki tabellán. Előbb a Chievóval, utóbbi a Cagliarival játszik i a következő körben

Eredmény:

AC Milan – AS Roma 2-1 (1-0)

Rovatok