Index Vakbarát Hírportál

Zsákként terült el az angol védő Shaw

2018. szeptember 8., szombat 22:10

Súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Luke Shaw, az angol válogatott és a Manchester United balhátvédje a spanyolok elleni szombati Nemzetek Ligája-mérkőzés második félidejében. Shaw Dani Carvajallal ütközött, majd hatalmasat esett, ami miatt el is ájult.

Shaw-t hét percig ápolták a földön, akkora orvosi személyzet vette körbe, hogy nem is lehetett látni, mi történik vele, majd végül hordágyra kötve, az arcán oxigénmaszkkal vitték le a pályáról.

Később a közvetítésben Martin Tyler megerősítette, hogy Shaw rendben van, azt mondta, hogy SMS-ben jelzett a barátainak és családtagjainak az állapotáról. A mérkőzés után Twitterre is posztolt a védő, azt írta, hogy rendben van és a legjobb kezekbe került, és mindenkinek köszöni a támogatást.

A balhátvéd, aki pont a héten nyilatkozott egy 2015-ös, a karrierje szempontjából majdnem végzetes sérüléséről, az első félidőben gólpasszal járult hozzá az angolok vezető góljához (Marcus Rashfordot indította tökéletesen), utána viszont a spanyolok, akiknél most debütált a kispadon Luis Enrique, fordítani tudtak Saúl és Rodrigo góljaival. A 97. percben Danny Welbeck kiegyenlített, de kapustámadás miatt visszafújták a gólját, jogosan, fejjel ütötte ki David De Gea kezéből a labdát.

A spanyolok 2-1-es győzelemmel kezdték a Nemzetek Ligáját, aminek a többi szombati eredményét itt találják.

Rovatok