Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Túl sok volt a hiba

2018. szeptember 8., szombat 21:17

Magyarország 1-0-ra kikapott Finnország vendégeként a Nemzetek Ligája csoportkörének első mérkőzésén. Marco Rossi és a játékosai is csalódottak az eredmény miatt, de a szövetségi kapitány látott pozitív dolgokat, amire lehet építeni a jövőben. 

Ahogy a rajongók, úgy mi sem vagyok boldogak. Győzelemmel akartunk kezdeni, de túl sok volt a hiba a mérkőzés elején

– kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját a magyar szövetségi kapitány. Szerinte megvoltak a lehetőségei a magyar csapatnak, de a játékosok nem voltak elég pontosak a legfontosabb pillanatokban, gól nélkül pedig semmit nem érnek a helyzetek.

Rossi eltért az általa favorizált három középső védős rendszertől, négy védővel küldte pályára a csapatot, de 

nem a rendszer miatt követtük el azokat a hibákat.

Ettől még később lehet létjogosultsága a három védős rendszernek, mondta Rossi, de annak elsajátításához sokkal több idő kell. A vereség ellenére azonban nem gondolja, hogy ezt a mérkőzést ki kellene dobni a kukába: a sok hiba mellett rengeteg pozitívumot is látott, amire lehet építeni a következőkben.

A játékosok közül a gólnál nagyot bakizó Kádár Tamás nem akart nyilatkozni, a többiek inkább a pozitívumokra koncentráltak. Lang Ádám Rossihoz hasonlóan azt emelte ki, hogy legalább helyzetei voltak a csapatnak, és akár fordíthattak is volna, de tanulnak a hibákban és próbálják megnyerni a következő mérkőzést. Pátkai az akarást emelte ki, hogy a magyar csapat mindent megtett a pályán és többnyire uralták a meccset, de ez is kevés volt.

A gól előtt labdát veszítő Kovács István nem tűnt túlságosan letörtnek, szerinte volt már ő rosszabb helyzetben is. Vállalja a felelősséget a hibájáért, de azzal nem ért egyet, hogy reménytelen lett volna a válogatott mai játéka. Most szerinte fel kell rázni a csapatot és teljes erőbedobással készülni a görögök elleni hazai mérkőzésre.

Nem erre készültünk, de ezt is meg kell tudni emészteni.

Borító- és címlapkép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. / MTI/EPA, Mauri Ratilainen

Rovatok