Index Vakbarát Hírportál

Higuaín mentette meg a Milant

2018. szeptember 20., csütörtök 23:22 | aznap frissítve

A luxemburgi Dudelange otthonában lépett pályára az AC Milan az Európa Liga csoportkörének első fordulójában. Az olasz csapat volt a mérkőzés toronymagas esélyese, de csak kínkeservesen, Gonzalo Higuaín megpattanó lövéssel tudott nyerni.

A Milan már a mérkőzés elején nekitámadt az ellenfelének, a Dudelange-nek még csak momentumai sem voltak egész mérkőzésen: négy kísérletből csak egyszer találta el az olasz kaput. Ezzel szemben a Milan játékosai 18-szor vették célba Joe Frising kapuját, bár a hatékonysággal komoly problémák voltak. 

Az olaszok mindössze ötször találták el a kaput és a mérkőzés egyetlen gólja is Gonzalo Higuaín megpattanó lövése után született:

Ez volt a Juventustól idén nyáron megvásárolt argentin csatár második gólja a Milanban, az elsőt négy nappal ezelőtt szerezte a Cagliari ellen a Serie A-ban. Utóbbi egy pontot, ez most hármat ért a csapatnak.

Nem bírtak egymással a magyarok

A Vidin kívül még két másik magyar érdekeltségű csapat is volt az Európa Ligában: Kádár Tamás a Dinamo Kijevben, László Kleinheisler az Asztanában kezdett csütörtökön, ráadásul

Egymás ellen.

Az ukrán csapat volt a házigazda és jobban is játszott, a 94. percig vezetett, majd jött Roman Murtazajev, az Asztana pedig pontot rabolt Kijevből. Egyik magyar játékos sem szerzett gólt, adott gólpasszt vagy kapott lapot, viszont mindketten végigjátszották a mérkőzést.

Az Európa Liga-csoportkör első fordulójának eredményei:

Rovatok