Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Pogba nem lesz többé kapitány

2018. szeptember 26., szerda 09:14 | aznap frissítve

A Manchester United hatalmas meglepetésre a tizenhat közé sem jutott be az angol Ligakupában, a másodosztályú Derby County verte ki őket tizenegyesekkel a sorozat harmadik körében.

A manchesteriek világbajnok francia középpályása, Paul Pogba a keretben sem volt, a lelátóról nézte végig a drámát, a meccs után pedig Mourinho azt nyilatkozta, Pogba nem viselheti többet a csapatkapitányi karszalagot – írja a Guardian.

Annyi történt, hogy meghoztam egy döntést, melynek értelmében Pogba már nem csapatkapitány-helyettes. Én voltam az is, aki kinevezte Pogbát erre a posztra. Nincs harag, ez csak egy döntés, amit nem kell megmagyaráznom

– nyilatkozta a sajtónak Mourinho a meccs után, ugyanakkor elég egyértelműnek tűnik, hogy a portugál szakember azért hozta meg ezt a döntést, mert Pogba a szombati, Wolverhampton elleni döntetlent követően nyíltan kritizálta az edzői döntéseit.

A francia középpályás akkor arról beszélt, hogy szerinte az Old Traffordon sokkal többet kellene támadniuk, utalva ezzel arra, hogy Mourinho hozzáállása visszatartja a csapatot, de korábban is kritizálta már az edzőjét. A szezonnyitó Leicester elleni győzelem után például azt mondta, pénzbüntetést kapna, ha elkezdene arról beszélni, hogy hogy érzi magát a Unitednél.

Az biztos, hogy Pogbára lenne kereslet, ha esetleg úgy döntene, hogy otthagyja jelenlegi csapatát: a nyáron a Barcelona jelentkezett be érte, az előző szezonban pedig Pep Guardiola beszélt arról, hogy a játékos ügynöke megkereste a Cityt egy esetleges transzfer ügyében. Olaszországban a Tuttosport kedden arról írt, a francia előző klubjába, a Juventusba vágyik vissza.

Mourinho egyébként nem tűnt túl boldognak a keddi vereség után, elsősorban a játékosok hozzáállásával volt gondja, akik álláspontja szerint

az első félidőben lezárhatták volna a meccset, de nem tették, ez pedig végül megbosszulta magát.

A tizenegyespárbajjal kapcsolatban Phil Jones és Eric Bailly kapott némi kritikát, a portugál ugyanis egészen konkrétan beismerte, hogy tudta, gondok lesznek, ha eljutnak odáig, hogy a két védőnek kelljen büntetőt rúgnia.

Azzal sem volt teljesen elégedett, hogy csak a Derby County egyenlítő gólja után kezdett el tényleg játszani a csapata, azt viszont értékelte, hogy Romero – teljesen jogos – piros lapja után ugyan nehéz helyzetbe kerültek, de az utolsó percig küzdöttek. A tizenegyeseknél valakinek muszáj hibáznia – tette hozzá.

Azt mondják, hogy kritizálom a játékosaimat, pedig nem. Nyilván nem mondhatom azt, hogy fantasztikus meccset játszottunk, a második félidőben jobb volt nálunk az ellenfél, és csak az 1-1 után kezdtünk el focizni. Ettől még hazudnék, ha azt mondanám, hogy eldobtuk a meccset. Máskor a döntetlen után van még 30 perc játszani, most rögtön a büntetők jöttek, ami az ellen a csapat ellen dolgozik, amelyik megnyerné a meccset ennyi idő alatt

– tette hozzá a portugál tréner.

Rovatok