Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a kormányhivatalnokot összeverő orosz válogatott focistákat

2018. október 12., péntek 11:08

Egy moszkvai bíróság elrendelte Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev orosz válogatott labdarúgók letartóztatását, akik hétfő reggel egy étteremben - Kokorin öccsével együtt - két embert megtámadtak és megsebesítettek, jelenti az MTI.

Kokorin, testvére, illetve Mamajev két hónapig előzetes letartóztatásban maradnak, utána pedig akár kétéves börtönbüntetést is kaphatnak, mivel huliganizmus a vád ellenük.

A Kokorinék által végrehajtott támadásról videofelvétel is készült, amik egyértelműen bizonyítják, hogy Kokorin és Mamajev aktív résztvevők voltak, jelentette ki Pavel Kolobkov sportminiszter, aki szerint, ha a játékosok nem tudják igazolni ártatlanságukat, soha többé nem szerepelhetnek majd a válogatottban.

A támadás egyik sérültje az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik tisztségviselője, őt kórházba is kellett szállítani, miután az egyik futballista egy székkel dobta fejbe. Később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető helyszínen tartózkodó sofőrjét is megverte.

Kokorin a bíróságon azt állította, hogy megbánta tettét, és az egyik áldozattól már elnézést kért, a bíró azonban így is elutasította ügyvédje azon kérelmét, hogy szabadlábra helyezzék.

Rovatok