Index Vakbarát Hírportál

A Barca őrült meccsen verte meg a Sevillát

2018. október 20., szombat 23:28 | aznap frissítve

4-2–re verte a spanyol bajnokság 9. fordulójában a Barcelona a Sevilla csapatát, ami első ránézésre elég sima győzelemnek tűnik, pedig Ter Stegen sorozatos bravúrjai nélkül simán ki is kaphattak volna a katalánok. A meccs egyébként Messi-gálával indult, de az argentin klasszis a 16. percben csúnyán megsérült, le is kellett cserélni.

A meccset egyértelműen a katalánok kezdték jobban, Coutinho már a második percben betalált egy remekül felépített támadás végén, tíz perccel később pedig a gólpasszt adó Messi volt eredményes. A Sevilla a középpályán adta el a labdát, ebből pedig teljesen üresen indulhatott az argentin, és simán lőtt Vaclík mellett a kapuba.

Pár percre rá aztán jött Messi sérülése, ami után le is kellett cserélni az argentint, Dembélé érkezett helyette, a hazaiak lendülete pedig érezhetően alábbhagyott, nem is esett újabb gól a félidőig.

A második játékrészben aztán felpörgött a Sevilla, de a 63. percben megint a Barca talált be: Suárez indulhatott ziccerben, de Vaclík elkaszálta, jogosan járt érte a sárga a kapusnak, és a tizenegyes a hazaiaknak, ez utóbbit pedig az uruguayi magabiztosan vágta be.

A Sevilla ugyanakkor folyamatosan ostromolta a hazaiak kapuját, Ter Stegen viszont állta a sarat, egészen hihetetlen védéseket mutatott be. A 79. percben aztán már ő is tehetetlen volt, Sarabia bombázott kapura a tizenhatos vonalától pár méterre, a megpattanó lövést pedig esélye sem volt védeni a német hálóőrnek.

A Sevilla a gól után sem engedett ki, a hajrában megint Ter Stegen bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne zárkózzanak még feljebb a vendégek. 

Pár perccel később aztán Rakitic végül bebiztosította a győzelmet a Barcának: egy megpattanó labdát küldött rá kapásból, Vaclíknak esélye sem volt hárítani. A hosszabbításban így már aztán hiába lőtt még egy gólt a Sevilla, reális esélyük a döntetlenre sem nagyon volt, a végére pedig maradt a 4-2.

Eredmények,  La Liga, 9. forduló:

korábban:

Rovatok