Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó felvételek a Leicester-helikopterről

2018. október 29., hétfő 09:49

A Leicester City vasárnap éjjeli közleménye szerint Vichai Srivaddhanaprabha személyében "a világ egy nagyszerű embert veszített el", egy olyan embert, akinek vezetésével a klub egyetlen családdá forrt össze, és családként gyászolja néhai tulajdonosa halálát, aki helikopter-szerencsétlenségben halt meg szombaton.

A klub bejelentette továbbá, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják. Kedden otthon játszottak volna Ligakupa-meccset, szombaton Cardiffba utaztak volna bajnokira.

A helikopter a pályáról szállt fel a West Ham elleni meccs után, a mérkőzést Angliában közvetítő fizetős televíziós sportcsatorna, a BT Sport egyenesben közvetítette a meccset értékelő műsor közben. A műsorvezető és a szakértők kinéztek az ablakon, és még vicceltek is a géppel kapcsolatban - sokszor megtették ezt, a tulaj mindig így járt és távozott a meccsekről, a helikopter a kezdőkörben igazi látványosság volt. Egy perc sem telhetett el a zuhanásig, de ez adásban már nem látszott.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, de egy szemtanú szerint a stabilizáló hátsó rotor leállt, a gép megállíthatatlanul pörögni kezdett, majd a stadion mellett lezuhant.

A légi baleseteket kivizsgáló brit hatóság (AAIB) megkezdte az okok feltárását.

Vichai Srivaddhanaprabha vezetésével a Leicester City az angol futball történetének egyik legváratlanabb bajnoki címét szerezte a Premier League 2015-2016-os szezonjában. (MTI/Index)

(Borítókép: A Leicester City játékosai a balesetben elhunyt Vichai Srivaddhanaprabha tiszteletére szervezett megemlékezésen 2018. október 29-én Leicesterben. Fotó: REUTERS/Peter Nicholls)

Rovatok