Index Vakbarát Hírportál

A veszedelmes négyes az új Bayern-edzőt is kipécézte

2018. november 7., szerda 16:21

Nem áll jól a szénája Niko Kovac edzőnek a Bayern Münchennél. Nagyon jól kezdett, de szeptember végén, október elején négy meccsen át nem nyertek - két zakóval -, majd egyhónapos, négymeccses győzelmi sorozat után hétvégén újra otthon ikszeltek a Bundesligában, a Freiburggal. De pár nappal előtte az sem volt nagy dicsőség, hogy negyedosztályú kupaellenfelüket csak 2-1-re tudták legyőzni.

Kovacra pár hete kiakadt James Rodriguez, a csapat irányítója, és most már az öltöző kiskirályai is ellene vannak, írja a Kicker. Az újság szerint a nagy négyes, a két főkolompos, Franck Ribery és Arjen Robben, a hazai vezér, Thomas Müller és a védelmet képviselő Mats Hummels "valós ellenállást" képez az edzővel szemben.

Kovacnak nehéz napjai jönnek, ugyanis ez a négy ember alig 14 hónapja pikkpakk kirúgatta Carlo Ancelottit is, mivel nem tetszettek nekik az olasz edzésmódszerei. És miután tavaly szeptemberben 3-0-ra kikaptak Párizsban a BL-ben a PSG-től, a két megkövült elnök, Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge szó nélkül lapátra tette Ancelottit.

Ők ketten adtak tavasszal még egy évnyi szerződést Robbennek és Riberynek, a Bayernnek így ebben a szezonban van egy 70 éves szélsőpárosa, igaz, már csak Robben játszik folyamatosan. Ez az a poszt, ahol talán a legtöbbet, de biztosan a leggyorsabban kell futni. Miközben áprilisban, a Real ellen bebizonyosodott, hogy a két öreg a BL-ben már kevés. Azóta, úgy tűnik, a Bundesligában is az.

Kovac sorsa a kezükben van, és ha szombaton a Bayern Dortmundban nem ér el legalább egy ikszet, az eddiginél is forróbb lesz a tréner lába alatt a talaj. Csapata ugyanis négy ponttal lemaradva a Dortmundtól harmadik a bajnokságban, a -7 pont már komoly hátrány lenne.

Rovatok