Index Vakbarát Hírportál

Se a góljára, se a cserére nem emlékszik a lefejelt NB II.-es futballista

2018. november 8., csütörtök 12:57

A ZTE szerdán 1-0-ra nyert a Cegléd ellen az NB II.-ben, de a gólt szerző Balázs Zsolt órákig nem emlékezett arra, hogy betalált az ellenfél kapujába, sem arra, hogy fejsérülést szenvedett, írja a Csakfoci.hu.

A ZTE csatára a meccs negyedik percében fejelt össze a Cegléd egyik játékosával, elterült a földön, a bíró azonnal megállította a játékot, és behívta az egészségügyi stábot. Ők egyből jelezték a kispad felé, hogy Balázst le kell cserélni.

A csatár ennek ellenére a pályán maradt, a 14. percben szerzett gólt, majd a 20. percben cserét kért. Balázst kórházba szállították, de órákkal később sem tudta megmondani, hogy mi történt, a bemelegítés után történtek kiestek neki, se a sérülése, se a gólja, se a lecserélése, se a kórházba szállítása nincs meg neki.

Balázs elmondta, hogy vizsgálatok szerint nincs komoly baja, de pár napig még biztosan nem vehet részt edzéseken.

„Mondanám, hogy igazán emlékezetes volt ez a meccs, de az emlékezés szó, az ide most nem nagyon illik" –

idézte a Csakfoci.

Balázs megúszta az esetet, de kockázatos volt pályán tartani. Ahogy korábbi, a futballpályán előforduló agyrázkódásos esetekről írt cikkünkből is kiderült, az ilyen helyzetekben az az edzőképzéseken is tanított protokoll, hogy a sérült játékost le kell hozni, és addig nem térhet vissza a pályára, sem edzésre, amíg nem részesült szakszerű orvosi vizsgálatban.

Rovatok