Index Vakbarát Hírportál

Meztépésig ment a horvát-spanyol

2018. november 16., péntek 21:14

Kiváló meccs volt csütörtök este a horvát-spanyol a Nemzetek Ligájában, nem kicsit kiélezett, mutatja ezt az is, hogy a 88. percben egészen mezszaggatásig fajult egy vita. A hazaiak büntetőt reklamáltak 2-2-nél, a bíró kirúgást ítélt, ekkor ment egymásnak az interes Ivan Perisic és a barcás Sergio Busquets.

Nem tudni pontosan, min kaptak össze, a kamera már úgy vette fel őket, hogy fogják egymás trikóját. Amikor Sergio Ramos megy békíteni, akkor ott tényleg történhet valami, a spanyol csapatkapitány egészen a 16-osról szaladt ki, hogy rendet tegyen.

Ekkorra Perisic már kiszabadult Busquets szorításából, de a meze a katalán kezében maradt, szó szerint kitépte magát. Ramos mentőakciója sikerrel járt, csak e közben realos csapattársa, Luca Modric ment neki Busquetsnek. Köztük csak kisebb lökdösődés volt, aztán megbeszélték a dolgot. Perisic és Busquets sárgát kapott.

Természetesen azért Ramosnak is akadt saját ügye, ő egy régebbi ismerősével, BL-döntős ellenfelével, Dejan Lovrennel találkozott össze.

A meccs nem maradt 2-2, majdnem közvetlenül a lefújás előtt a horvátok begyötörték a győztes gólt, a duplázó Tin Jedvaj a De Gea kapusról kipattanó labdát rúgta be, 3-2-re nyertek.

NL-csoportjuk egészen bizarr, ugyanis a spanyolok 6 pontjukkal vezetnek a 4-4 pontos angolok és horvátok előtt. Még egy angol-horvát meccs van hátra, vagyis a csoportot bárki megnyerheti. Kiesés szempontjából a spanyolok biztonságban vannak, legrosszabb esetben is másodikként zárnak.

Az NL-ben az utolsó egy ligával lejjebb megy, az első mehet tovább a playoffra az Európai-bajnoki helyért. Természetesen a második és a harmadik sem száll el teljesen, jövőre lesznek Eb-selejtezők, amin még simán kijuthatnak a 24 csapatos, 2020-as Európa-bajnokságra.

Rovatok