Index Vakbarát Hírportál

Tripla, amit körzővel rajzoltak

2018. november 21., szerda 11:04

Koszovóé az egyik legfiatalabb futballválogatott a világon, a FIFA nem rég ismerte el, de az egyik leggyorsabban fejlődő is lesz, mert olyan játékosai vannak, mint például Arber Zeneli.

A 23 éves, koszovói albán származású középpályás Svédországban született, hat éven át játszott a svéd U-csapatokban, de aztán szülei hazájának csapatát választotta. 2016 ősze óta koszovói válogatott, 12 meccsen 6 gólnál jár. És mind a hatot 2018-ban lőtte, ebből hármat kedd este Azerbajdzsánnak, Nemzetek Ligája-meccsen.

Nem igazán üres kapura passzolt lesipuskásgólok voltak, Zeneli egyik lövését sem bízta a véletlenre, sőt kettőnél még a védőt is meg kellett vernie, aztán kedvenc helyére, a bal alsóba csavarta a labdát.

Olyan pontos volt, mint egy sebész, és nem mellékesen elképesztően elegáns. Az első, a második és a negyedik gólt szerezte, de csak a másodiknál hozták ziccerbe. Azt is kifogástalanaul oldotta meg. 4-0-ra győztek, simán nyerték is NL-csoportjukat, feljebb jutottak.

Zeneli született 10-esnek tűnik, 2016 eleje óta Hollandiában, a Heerenveenben futballozik, de ezt a jobblábat látva meglepő, ha január végén - vagy maximum a nyár után - is ott lesz.

Rovatok