Index Vakbarát Hírportál

Orbán beszélt róla, de Détárit nem engedték be a Honvéd-megnyitóra

2018. november 22., csütörtök 15:51

Détári Lajost nem engedték be a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémia megnyitóünnepségére, írta a nemzetisport.hu, holott a klub korábbi kiváló játékosának volt meghívója az eseményre, csak épp a vendéglistán nem szerepelt.

A kispesti egyesület a sportlaphoz eljuttatott levelében úgy reagált, hogy több korábbi kiválóságukhoz hasonlóan Détári is kapott meghívót, de a keddi határidőig nem igazolta vissza részvételi szándékát.

Így aztán hiába érkezett meg a csütörtökön, mivel a neve nem szerepelt az összeállított listán, csak külön engedéllyel mehetett volna be. Erre lett volna lehetősége, de ennek a procedúrának a végét már nem várta ki Détári.

Különösen bizarr, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, aki a megnyitón beszélt, külön is megemlítette a Kispesten háromszoros bajnok középpályást.

"A Honvéd az a klub, amelynél a tulajdonos nagy T-vel írandó. Ha ő nem veszi meg a klubot, akkor Magyarország egyik legpatinásabb csapata könnyen örökre eltűnhetett volna" - mondta Hemingwayről Orbán Viktor, aki felidézte Puskásék, Tichyék és Détáriék időszakát, amikor a válogatott a Honvédra épült, áll az MTI tudósításában.

Korábban beszámoltunk róla, hogy nem Détári volt az egyetlen, aki lemaradt az eseményről. Az Euronews szerkesztősége is szeretett volna regisztrálni, de a következő választ kapták: "Örömmel vettük az érdeklődését a megnyitó iránt, de sajnos nem tudjuk elfogadni a regisztrációját. Köszönjük a megértését!"

Rovatok