Index Vakbarát Hírportál

A balhéktól félve Európába jöhet a Libertadores-döntő

2018. november 27., kedd 17:38

Argentínán kívül, december 8-án vagy 9-én fogják lejátszani a Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját, amit szurkolói zavargások miatt halasztottak el. Még az is lehet, hogy Európába jön a River Plate–Boca Juniors.

A meccset eredetileg szombaton kellett volna lejátszani, de a balhék miatt – River-szurkolók támadtak a Boca Juniors buszára – előbb vasárnapra halasztották, majd a dél-amerikai futballszövetség, a CONMEBOL újabb halasztást jelentett be, de időpontot nem jelöltek ki egészen mostanáig.

A CONMEBOL elnöke, Alejandro Dominguez hétfőn mindkét klub elnökével találkozott, majd kedden kihirdette, hogy december 8-án vagy 9-én lesz a döntő. A pontos dátumot és a helyszínt a lehető leghamarabb fogják meghatározni közlése szerint.

Helyszínnek már több ország is szóba került, Paraguay, Brazília, az Egyesült Államok és Olaszország is tett már ajánlatot. Utóbbiból Genoa jelentkezett. A város polgármestere azzal érvelt, hogy mindkét csapat alapításában genoai kivándorlók vettek részt, így lehetnének ők a házigazdák.

Paraguayból a főváros, Asúnción jöhet szóba, már csak azért is, mert itt van a CONMEBOL székhelye, és az ország határos Argentínával.

Az Egyesült Államokból Miami jött szóba, a Hard Rock Stadiumban már több nagy nemzetközi meccset is rendeztek, de egyelőre a nem erősítették meg, hogy ajánlatot tettek volna.

A döntő első meccse, amit a Boca Juniors stadionjában játszottak, 2-2-vel végződött.

Rovatok