Index Vakbarát Hírportál

A szlovákok izgalmas harcra készülnek, a vb-2. sem becsül le minket

2018. december 2., vasárnap 17:33

A vasárnapi sorsolásból kiderült, hogy a magyar futballválogatott Horvátországgal, Szlovákiával, Walesszel és a Azerbajdzsánnal került egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportba. Az ellenfelek szövetségei kapitányai beszéltek az esélyekről.

A riválisok közül Zlatko Dalic, a vb-második horvátok szakvezetője óvatosan nyilatkozott az esélyekről, és leszögezte: nem szabad a jó vb-szereplésből kiindulni, mert egy új sorozat kezdődik, amelyben a múltból nem lehet megélni.

„Nem könnyű, de nem is nehéz csoport. Nem becsülhetünk le senkit, a maximumunkat kell nyújtanunk és a legjobbnak lenni ebben a szokatlanul rövid, nyolc hónapos kvalifikációs sorozatban. A legjobbat kell hozni, mert mindenki extra elszántsággal készül ellenünk. Sok bizonytalanság lehet ebben a csoportban, biztos, hogy jó küzdelem lesz. Wales mellett Szlovákia és Magyarország is ott volt a legutóbbi Európa-bajnokságon, aligha lesz más a céljuk ezúttal" – idézte Dalicot az MLSZ honlapja.

Ryan Giggs, a walesiek szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a sorsolás után.

„Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, lehetett volna jobb is és rosszabb is a sorsolásunk, de összességében elégedettek lehetünk a csoportunkkal" - fogalmazott. Mint mondta, a horvátok eredményeik alapján kiemelkednek a csoportból, így szerinte esélyesei az ötösnek. - „Aztán ott van még Magyarország és Szlovákia is, főleg a szlovákoknak van erős válogatottjuk. Örülök, hogy nem kell sokat utaznunk, leszámítva az azerbajdzsáni utat. Az biztos, hogy jó teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy továbbjussunk a csoportból."

Pavel Hapal, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya kiegyenlítettnek nevezte a csoportot.

„Magyarországgal mindig izgalmas harcokat vívunk, minőségi játékosok alkotják csapatukat, nem szabad őket alábecsülni, sőt jól fel kell készülnünk ellenük. A horvátoké jelenleg a világ második legjobb válogatottja, Wales ellen pedig szerepeltünk a 2016-os Eb-n, kellemetlen ellenfél lesz. A csoport ötödik tagja Azerbajdzsán, ahova hosszú utat kell majd megtennünk az idegenbeli mérkőzésre" – mondta.

Az Eb-selejtező mérkőzéseit jövő márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben dupla fordulók keretében bonyolítják le, az ötcsapatos csoportok résztvevőinek pedig lesz két szabadnapjuk.

Rovatok