Index Vakbarát Hírportál

Útra kelt Madridba a Boca

2018. december 5., szerda 20:18

Elindult a vasárnapi Libertadores-kupa döntőre a Boca Juniors, amit Buenos Airesben többezer drukkere kísért a repülőtérre tartó úton helyi idő szerint keddről szerdára virradóra. Volt minden, tengernyi ember, közöttük lépésben araszoló Boca-busz és óriási tűzijáték. Más kluboknál akkor látni hasonlót, ha a csapat kupagyőzelemmel tér haza.

De nem a Bocánál, ahol a döntő előtti, akkoriban utolsónak hitt edzésre megtelt a Bombonera-stadion.

A River Plate elleni Libertadores-visszavágót Madridban játsszák, mert a River-stadionban esedékes meccs előtt a hazai csapat drukkerei megdobálták a Boca buszát: több ablak betört, néhány játékos megsérült, volt, akinek a szeméből kellett kiszedni a szilánkokat. A többiek a rendőrség oszlatásra használt könnygázától lettek rosszul, így a meccset elhalasztották. A River elleni büntetés - és biztonsági okok miatt - a dél-amerikai szövetség jobbnak látta külföldre vinni a mérkőzést.

A Real Madrid-elnök, Florentino Perez felajánlotta segítségét és a Bernabeu-stadiont a visszavágóra. Különböző számítások szerint Madrid városa 25 millió eurót profitál a meccsből.

Jól jár közel 10 ezer Madrid-drukker is, a klub ugyanis házigazdaként kapott 9000 jegyet a meccsre, amit percek alatt elkapkodtak. 90 és 250 euró körüli összegért árusították őket, az ESPN információi szerint 10-szeres áron adják ezeket tovább a rajongók. Megtehetik, a tikettek nem névre szólnak, bárki legálisan bejuthat velük a meccsre, így a feketepiacon 800-2200 euróért lehet hozzájuk jutni.

A két argentin csapat drukkerei 85 euróért vehették meg a belépőiket otthon.

Az európai Superclasico, azaz a River-Boca Libertadores-döntő visszavágója vasárnap este fél 9-kor kezdődik. A párharc 2-2-ről indul, nem számítanak az idegenben lőtt gólok, így bármilyen döntetlen esetén hosszabbítás jön.

Az argentin Lionel Messi már jelezte, hogy nézőként ott lesz a meccsen, Perez-elnök meghívta Cristiano Ronaldót is, a terv, hogy a két szupersztár együtt nézze a mérkőzést.

Rovatok