Index Vakbarát Hírportál

Tavaly még imádták, most lecigányozták

2018. december 9., vasárnap 19:12 | öt éve frissítve

Nehezen lehetne azt mondani, hogy az utóbbi időben túl jól megy a Laziónak: utoljára több mint egy hónapja nyertek meccset, azóta döntetlennél jobb eredményre nem futotta nekik, még a bajnokság sereghajtói ellen sem, az EL-ben pedig nagy meglepetésre 2-0–ra verte őket a ciprusi Apóllon november végén.

Ezt figyelembe véve nem meglepő, hogy a csapat ultráit egyesítő Curva Nord nem túl elégedett mostanában, a tegnapi, Sampdoria elleni 2-2–es döntetlent követően azonban már nemcsak a stadionban fejezték ki nemtetszésüket, hanem azon kívül is, és egy rasszista molinóval mentek neki legnagyobb sztárjuknak, a szerb Sergej Milinkovic-Savicnak – írja a calciomercato.com.

Az ultrák azt írták a molinóra, hogy "Milinkovic zingaro", ami magyarul nagyjából úgy fordítható, hogy "Milinkovic cigány".

A Curva Nordtól eddig sem álltak távol a hasonló kinyilatkoztatások, ez azonban különösen érdekes, mert tavaly még a tenyerükön hordozták a szerb középpályást, de úgy tűnik, hogy az idei gyengébb teljesítménye után végleg hátat fordítottak legjobb játékosuknak.

Ez egyébként valószínűleg nem kizárólag az idei játékának köszönhető, hanem annak is, hogy a nyáron a Milannal, a Juventussal és az Interrel is hírbe hozták, később pedig az is kiderült, hogy a Lazio Simone Inzaghi vezetőedző kifejezett kérésére visszautasította a Milan 150 millió eurós ajánlatát az átigazolási szezon utolsó napjaiban.

Az mindenesetre biztos, hogy ezek után végképp nincs könnyű helyzetben a Lazio, ugyanis ennyit most már biztos nem fizetne ki senki a szerbért, viszont valószínűleg ilyen környezetben nem sokáig szeretne náluk játszani Milinkovic-Savic, úgyhogy nincs kizárva, hogy hamarosan sokkal olcsóbban lép majd le Rómából.

Milinkovic-Savicról egyébként korábban már írtunk bővebben, azt a cikkünket itt olvashatják:

Rovatok