Index Vakbarát Hírportál

Mi a piros, ha nem az, amikor a kapuban rúgnak fejbe?

2018. december 17., hétfő 09:52

Nemzetközi mércével is jó iramú, változatos meccsel, 2-1-es Vidi-győzelemmel zárult a hazai bajnokság szezonja, amin a bíráskodás elmaradt a várt szinttől.

A Ferencváros egyenlítő gólja után Vinicius és Varga együtt zuhantak be a kapuba, és a honosított védő fejbe rúgta a Fradi szélsőjét. Úgy tűnt, Varga elveszítette az eszméletét is. Az M4 felvételén jól látszik az eset, az is, ahogy Andó Szabó alapvonali játékvezető integet, baj van, segítség kell.

Erdős József játékvezető semmiféle szankciót nem alkalmazott a védővel szemben, noha teljesen nyilvánvaló volt a sérülés.

És ahogy a visszajátszásból kiderül, elég közelről láthatta, mi történt pontosan, de nagyon úgy tűnik, ütközésnek minősítette, ami rendben is lett volna, ha nem a fej ütközik a lábbal. Thomas Müllert hasonló miatt küldték ki pár napja a Bayernből BL-meccsen.

A Fradi edzője, Szerhij Rebrov nem véletlenül tette szóvá ezt az esetet a meccs után. 

"A bíróknak kellett volna kontrollálniuk a találkozót. Kiesett két játékosom,

és főleg a másodiknál úgy érzem, piros lapot kellett volna adni, már nem volt játékban és a pályán sem a labda, az alapvonali bíró is a közelben volt. Nem értem, a bírók miért nem mernek sokszor piros lapot adni.

Fontos találkozó volt ez mindkét csapatnak, sok volt az összecsapás, de nem szabad túlzásokba esni. Jobban kellett volna figyelniük a játékosok testi épségére" - nyilatkozta az ukrán szakember a klub hivatalos honlapján.

Beszéltünk két korábbi játékvezetővel, mindketten azt mondták, nem is kérdés, járt volna a kiállítás.

Ezt mondja a szabálykönyv:

Az a szerelés vagy támadás, amely az ellenfél testi épségét veszélyezteti, túlzott erőbevetéssel, vagy brutalitással történik súlyos szabálytalanságként büntetendő.

Az a játékos, aki a labda megszerzése céljából ellenfelét szemből, oldalról vagy hátulról, egyik vagy mindkét lábát használva túlzott erővel támadja és veszélyezteti ellenfele testi épségét, súlyos szabálytalanságban vétkes. Súlyos szabálytalanságért piros lap jár.

A válogatott szélső, Varga ugyan megpróbálta folytatni a játékot, nemsokára kórházba kellett vinni. Még a félidő előtt Bőle Lukács ment a helyére.

A két csapat előző szezonbeli meccsén is egy elmaradt kiállítást reklamált a Fradi, akkor Pátkai húzta vissza a büntető területen belül Paintsilt.

A bajnokságot a Fradi öt ponttal vezeti a Vidi előtt.

Rovatok