Index Vakbarát Hírportál

Solskjaert be is jelentették, meg nem is a Manchester Unitednél

2018. december 19., szerda 08:30

Ole Gunnar Solskjaer veszi át a szezon végéig a Manchester Unitedet José Mourinho kirúgása után, írja a BBC.

A kinevezés híre kedden este rövid ideig már látható volt a Manchester United honlapján, de később törölték onnan.  A bejelentés végül szerda délelőtt lett hivatalos.

Solskjaer a United egyik ikonikus játékosa volt, 11 szezont töltött el a klubnál, eközben 126 gólt szerzett. Az egyikkel a klub meg is nyerte az 1999-es Bajnokok Ligáját. Ezt a gólt egyébként ki is tették a Solskjaer megbízásáról szóló hírhez is.

„A Manchester United a szívemben van, és remek, hogy ebben a szerepben térhetek vissza. Nagyon várom, hogy együtt dolgozzam ezzel a nagyon tehetséges csapattal, a stábbal és mindenkivel a klubban" – mondta a norvég edző.

A stábjában marad a Mourinhót is segítő Michael Carrick és Kirean McKenna is. A másodedző viszont Mike Phelan lesz, aki még Alex Fergusonnal dolgozott együtt.

A 45 éves Solskjaer 2015-től a Molde vezetőedzője volt, a hónap elején hosszabbított a norvég klubbal.

A United törölt anyaga bakik láncolatához vezetett, a norvég miniszterelnök, Erna Solberg is kedden gratulált Solskjaernak a Twitterén, de aztán ő is törölte a bejegyzését.

A norvég edző szombaton mutatkozhat be a Cardiff City elleni bajnokin.

Mourinho szerdán egy rövid közleményben búcsúzott a Manchester Unitedtől. Azt mondta, rendkívül büszke, hogy a csapat vezetőedzője lehetett és a címerét hordhatta. Ahogy korábbi klubjainál, így náluk is csodálatos emberekkel dolgozhatott együtt, páran közülük örök barátai maradnak. Amikor lezár egy fejezetet, nem foglalkozik a múlttal, és semmi rosszat nem kíván mondani, reméli, ezt a média is tiszteletben tartja, és nyugalmat hagynak neki, amíg vissza nem tér a futballba. Végezetül boldog karácsonyt kívánt mindenkinek.

Rovatok