Index Vakbarát Hírportál

Mourinho 576 ezer fontos szobaszámlát hagyott Manchesterben

2018. december 21., péntek 15:10

José Mourinhót két és fél év szolgálat után a hét elején menesztette a Manchester United. Két kupán, sok elégedetlen játékoson, zaklatott klubvezetőn és az élcelődő újságírókon kívül hátrahagyott egy kábé

576 ezer fontos, azaz mintegy 600 ezer eurós hotelszámlát is.

(600 ezer euró=közel 200 millió forint)

Az 55 éves edző ugyanis hiába írt alá három szezonra, majd hosszabbított idén egészen 2020 nyaráig a Uniteddel, az elejétől a végéig egy hotelben lakott.

Nem is keresett magának se lakást se házat, amit a klub örömmel kibérelt volna neki, inkább az egyik legjobb manchesteri szálloda, a Lowry szolgáltatásait vette igénybe. Azon belül is egy Riverside-lakosztályt tartottak fent neki, ami éjszakánként 800 fontba kerül.

Mourinho nagyjából egy közepesen tágas luxuslakásban élt, ahol semmire nem volt gondja, igaz a privátszférája is jóval kisebb lehetett az átlagosnál. Őt ez valószínűleg nem zavarta, és mivel Londonban élő családja nem követte, hanem inkább ő ingázott hozzájuk, amikor tehette, kielégítette a szállodai otthon.

A Riverside nem a hotel legdrágább szobája, az elnöki lakosztályuk két és félszer ennyibe kerül. A képek alapján egy embernek nagyon nagy és kényelmes, de egyáltalán nem hivalkodó szoba.

A brit bulvárlapok számításai szerint majdnem 600 ezer font az összköltsége bő két évre, a United már valószínűleg rendezte is, könnyen lehet, hogy előre, hiszen elméletileg 2020-ig terveztek a portugállal.

Nem tervezett ennyi időre vele Alexis Sanchez, a MU chilei csatára, amint ugyanis kiderült, fogadott argentin csapattársával, Marcos Rojóval, hogy Mourinhót kirúgják.

Állítólag 20 ezer fontban állapodtak meg, Rojó arra tett, az edző marad, a csatár arra, hogy megy. Nem csoda, Alexis élete legrosszabb évén van túl: januárban érkezett az Arsenaltól, kifejezetten gyenge tavasz után pocsék ősz van mögötte, kimaradt a kezdőből, ebben a szezonban 1 gólt szerzett. (12 meccsen.)

De most örülhet, nyert 20 ezer fontot. Bár amúgy évi 26 milliót keres.

Rovatok