Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer mindent ellesett Fergusontól

2018. december 21., péntek 12:53

A szezon végéig megbízott Manchester United-edző, Ole Gunnar Solskjaer pénteken tartotta első sajtótájékoztatóját. Elmondta, szívesen lenne hosszú távon edző, azt még egyelőre nem tudja, mekkora befolyása lehet a januári igazolásokra. A klubnál az Alex Ferguson örökségét vinné tovább.

„Tudom, hogy nagyon sok edző szeretett volna a Manchester United edzője lenni, én vagyok az egyik közülük, de erről mi nem beszéltünk. Nem kellett kétszer meggondolnom, amikor felhívtak, hogy egykori játékosként szerződtessenek. Megtiszteltetés és privilégium, hogy néhány hónapig segíthetem a klubot" – mondta Solskjaer, akit a kedden kirúgott José Mourinho helyére a norvég Moldétől hoztak el.

A United jelenleg a hatodik helyen áll a Premier League-ben, 11 ponttal lemaradva a negyedik Chelsea-től, és 19-re a vezető Liverpooltól. Solskjaer megkérdezték, hogy lehetségesnek tartja-e a legjobb négybe kerülést. Kitérő választ adott. Először csak arra fog törekedni, hogy megértsék játékosai, mit jelent nála a csapatjáték, csak ezután lehet eredményességről beszélni.

Az igazolásokra is lesz némi hatása, de fontosabb feladata, hogy a jelenlegi keretet ismerje meg. Azt mondja, a klub játékosmegfigyelőinek már biztosan megvannak a célpontjaik, de erről még nem beszélt velük.

Solskjaer 11 évet töltött játékosként az Old Traffordon, Alex Fergusson volt az edzője. Kinevezése óta már beszélt is vele.

„Mindenben befolyásolt engem. Azzal, ahogyan bánt az emberekkel, azzal, ahogy a klub menedzsere volt, ahogy 25 játékost boldoggá és éhessé tudott tenni, ahogy a fejlődést akarta. Ő volt a mentorom, de kezdetben erről nem is tudtam. A 2003-as sérülésem óta, mindent feljegyeztem, hogy mit tett a különböző helyzetekben." – idézte az edzőt a BBC.

Rovatok