Index Vakbarát Hírportál

Pokol nekem pályán lenni a Barcában

2018. március 13., kedd 16:36

André Gomes már az előző szezonban is a Barcelona leggyengébben teljesítő futballistája volt, és a helyzet ebben az idényben sem változott. Bár a középpályásban bízik Ernesto Valverde edző - az Atletico elleni kulcsbajnokin őt küldte be a lesérülő Iniesta helyett -, a játéka nem fejlődik. Nincs még gólja az évadban, de még csak olyan meccse se volt, amit jónak lehetne értékelni.

Már a barcelonai közönség is megtalálta, kifütyülték, amikor legutóbb beállt. Tudja ő is, gond van, erről beszélt a spanyol Panenka című magazinnak.

Nem érzem magam jól a pályán, nem élvezem, amit csinálok. Az első fél év remek volt, de utána megváltoztak a dolgok. Nem a legjobb szó rá, de kissé pokollá vált minden, mert nőtt rajtam a nyomás. A külső nyomást elbirom, de ami belőlem jön, már nem. Rosszul érzem magam a meccsek közben.

André Gomest 35 millió euróért 2016 nyarán igazolta a Barca, majd a gyenge első szezonja után újabb lehetőséget kapott: bár a Juventus vitte volna, Valverde nem engedte el. De egyelőre hiába a bizalma vele szemben.

Edzésen laza vagyok, jól érzem magam a csapattársaim között. Nyilván vannak napok, amikor alacsonyabban van az önbizalmam, és ez az edzéseken is észrevehető. Például ha előtte való nap játszottam, a fejemben marad a meccs képe, és nem enged előre.

A 24 éves futballistánál kezd súlyos lenni a helyzet, a sportteljesítménye a privát életére is kihat.

"Többször előfordult már, hogy a házból sem mertem kimenni, mert úgy néznek rám az emberek. Szégyellek az utcára menni.

A barátaim azt mondják, be van húzva nálam a kézifék. Leblokkolom magam. Nem tudok szabadulni a frusztrációtól, ami bennem van. Nem beszélek senkivel, nem zavarok a bajommal senkit. Szégyellem magam."

Pedig Gomes Európa-bajnok 2016-ból, igaz már az Eb-n is akkor voltak jók a portugálok, ha ő nem volt a pályán, a kieséses szakaszban elvétve játszott.

Úgy tűnik, hogy pszichológusra lenne szüksége.

"Túl sokat gondolkozom, és ez árt nekem. A rossz dolgokon rágódok, és hogy mit kellene tennem. A csapattársaim nagyon sokat segítenek, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk" - nyilatkozta lemondóan.

A Barcelona újabb sorsdöntő meccsre készül, szerdán a Bajnokok Ligájában a Chelsea-t fogadja. Iniesta játéka kérdéses, ha nem tudja vállalni, André Gomes a kezdőbe is kerülhet, de ha nem is kezd, csereként szinte biztos számít rá Valverde. A meccs 1-1-ről indul, tét a negyeddöntő.

Rovatok