Index Vakbarát Hírportál

Agyondicsért kapusán ment el Heynckes utolsó BL-meccse

2018. május 2., szerda 10:01

A Real 2-2-t játszott a Bayern Münchennel a BL-elődöntő madridi visszavágóján, így 4-3-as összesítéssel jutott a döntőbe, ahol majd az AS Roma–Liverpool-meccs továbbjutójával játszik. Bár a Bayern vezetett a meccsen Joshua Kimmich góljával, két védelmi hiba megpecsételte a müncheniek sorsát.

Karim Benzema, a Real csatára két gólt rúgott, a második volt nagy potya, amikor a vendégek kapusa, Sven Ulreich hibázott óriásit. Egy hazaadást akart megfogni, mikor rájött, hogy ezt mégsem teheti, átengedte a labdát a hasa alatt, amelyre aztán Benzema csapott le. Ulreich az első számú kapus, Manuel Neuer sérülése miatt lett kezdő, ebben a szezonban 27 bajnoki meccsen védett és 21 gólt kapott.

Korábban a csapattársa, Thomas Müller nyilatkozta azt róla a Leverkusen utáni Német Szuperkupa-döntő után, hogy Ulreich lesz az év embere, de Jupp Heynckes, a csapat szakvezetője is nagy elismeréssel beszélt róla.

Ulreich egy ajándék Istentől. Amikor megérkeztem, akkor nem kapott sok bizalmat, így aztán igazán kevés elismerést is kapott. De amikor Neuer megsérült, megmutatta a tehetségét, és a Bundesliga legjobb kapusa lett.

A Bayern edzője Joachim Löw szövetségi kapitány figyelmét is felhívta a kapusra, kijelentve: ha ő lenne Löw helyében, inkább Ulreichre bízná az egyes mezt Neuer helyett.

Ulreich a Stuttgart nevelése, a csapattal ifjúsági bajnok címet is nyert. 2008 februárjában mutatkozott be a VfB Stuttgartban egy Hertha elleni bajnokin. Sokáig csak harmadik számú kapus volt Jens Lehmann és Alexander Stolz mögött, Lehmann visszavonulása után jutott neki több szerep. 2015-ben, 3,5 millió euróért igazolta le a Bayern.

Rovatok